Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Δεύτερη ημέρα απωλειών για τη Wall Street

Nέα πτώση σημειώνουν οι δείκτες, με τον Dow Jones να οδεύει σε εβδομαδιαίες απώλειες. Διολισθαίνει το δολάριο. Οριακές κινήσεις για αργό και χρυσό. Αλμα 34% για την JC Penney.

Δεύτερη ημέρα απωλειών για τη Wall Street

Σε αρνητικό έδαφος κινούνται οι αμερικανικές μετοχές, διευρύνοντας τις χθεσινές απώλειες, καθώς οι επενδυτές φοβούνται ότι η καθυστέρηση στη μείωση του εταιρικού φόρου θα βάλει τέλος στο ράλι.

O Dow Jones διολισθαίνει 0,16% στις 23.432 μονάδες, ο Nasdaq υποχωρεί 0,21% στις 6.736 μονάδες, ενώ ο S&P 500 καταγράφει πτώση 0,21% στις 2.580 μονάδες.

Οι τρεις δείκτες οδεύουν προς εβδομαδιαίες απώλειες, βάζοντας τέλος σε ένα σερί οκτώ εβδομάδων με κέρδη για τους Dow Jones και S&P 500 και έξι εβδομάδων για τον Nasdaq.

Την Πέμπτη, επιτροπή της Γερουσίας εξέδωσε τη δική της εκδοχή για το φορολογικό νομοσχέδιο, η οποία προβλέπει τη μείωση του εταιρικού φόρου στο 20% από το 2019, αντί για το 2018 που αναμενόταν προηγουμένως.

Η ανακοίνωση οδήγησε τη Wall Street στη μεγαλύτερη πτώση των τελευταίων δύο εβδομάδων.

«Πιστεύω ότι υπάρχει μια αίσθηση πως επίκεται μια εδώ και καιρό αναμενόμενη διόρθωση και κανείς δεν θέλει να πιαστεί εξαπίνης» ανέφερε αναλυτής της JP Morgan.

Από τα οικονομικά νέα της ημέρας, ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης του πανεπιστημίου του Μίτσιγκαν διολίσθησε στις 97,8 μονάδες από 100,7 μονάδες τον Οκτώβριο. Οι αναλυτές προέβλεπαν ότι θα μείνει αμετάβλητος στις 100,7 μονάδες.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο κινείται σταθεροποιητικά στη σημερινή συνεδρίαση, αλλά οδεύει για τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία πτώση τον τελευταίο μήνα.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο σημειώνει οριακή άνοδο 0,02% στα 57,2 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός διολισθαίνει 0,24% στα 1.284 δολάρια ανά ουγγιά.

Στο ταμπλό, η μετοχή της JC Penney πραγματοποιεί άλμα 34%. 

Άνοδο 4% σημειώνει η μετοχή της Nvidia, στα 213 δολάρια. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v