Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανοδικό γύρισμα στη Wall Street

Μικρή άνοδο καταγράφουν οι δείκτες στην αμερικανική αγορά. Ενισχύονται αργό και χρυσός. Διολισθαίνει το δολάριο. Βουτάει 3,2% η General Electric.

Ανοδικό γύρισμα στη Wall Street

Σε θετικό έδαφος κινούνται τη Δευτέρα οι αμερικανικές μετοχές, διαγράφοντας τις αρχικές απώλειες,η άνοδος των Procter & Gamble, Home Depot και Boeing βοηθούν να αντισταθμιστεί η πτώση της General Electric. 

O Dow Jones ενισχύεται 0,1% στις 23.446 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 0,07% υψηλότερα στις 6.755 μονάδες, ενώ ο S&P 500 σημειώνει άνοδο 0,08% στις 2.584 μονάδες. 

Οι επενδυτές συνεχίζουν να παρακολουθούν την επίσκεψη του Ντόναλντ Τραμπ στην Ασία. Το βράδυ της Κυριακής, ο πρόεδρος προανήγγειλε μια «σημαντική ανακοίνωση» για το εμπόριο, την οποία θα κάνει την Τετάρτη στην Ουάσιγκτον. «Πολλά πράγματα συμβαίνουν στο εμπόριο και θα ανακοινώσω τι συνέβη εδώ και σε άλλες συναντήσεις, συμπεριλαμβανομένης της Κίνας, της Νότιας Κορέας και πολλών άλλων χωρών» δήλωσε ο κ. Τραμπ από τη Μανίλα.

Στα εμπορεύματα, ο χρυσός ενισχύεται 0,27% στα 1.277 δολάρια ανά ουγγιά, ενώ το αργό πετρέλαιο καταγράφει οριακή άνοδο 0,02% στα 56,75 δολάρια το βαρέλι.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ και της βρετανικής λίρας, ενώ διολισθαίνει έναντι του γεν. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,1655 δολαρίου/ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς τίτλου κινείται έξι μονάδες υψηλότερα, στο 2,39%.

Στο ταμπλό, η μετοχή της General Electric διολισθαίνει 3,2%, στα 20,17 δολάρια. H ιστορική αμερικάνικη εταιρεία ανακοίνωσε περικοπή μερίσματος για δεύτερη φορά μετά την Μεγάλη Ύφεση. 

H μετοχή της Procter & Gamble ενισχύεται 1%. 

Αλέξανδρος Μανωλάτος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v