Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επιμένει στα ρεκόρ η Wall Street

Δεύτερη σερί ανοδική συνεδρίαση στη Wall Street με τους τρεις βασικούς δείκτες να πιάνουν νέα ιστορικά υψηλά. Καλά τα εταιρικά αποτελέσματα. «Βουτιά» για το δολάριο. Κλειστή η Wall Street τη Δευτέρα.

Επιμένει στα ρεκόρ η Wall Street

Στον ρυθμό των εταιρικών αποτελεσμάτων κινήθηκε η Wall Street στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας.

Ειδικότερα, ισχυρά αποτελέσματα δ’ τριμήνου ανακοίνωσε η BlackRock καθώς τα προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή αυξήθηκαν στα 6,24 δολ. από 5,14 δολ. το αντίστοιχο διάστημα του 2016 και τα έσοδα ανήλθαν στα 3,47 δισ. δολάρια από 2,89 δισ. πέρυσι. Οι αναλυτές ανέμεναν προσαρμοσμένα κέρδη στα 6,02 δολ. και έσοδα στα 3,30 δισ.

Αντίστοιχα καλύτερα των αναμενόμενων αποτελέσματα δ’ τριμήνου γνωστοποίησε και η JP Morgan. Τα προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή διαμορφώθηκαν στο 1,76 δολ. και τα έσοδα στα 24,45 δις. δολάρια από 1,69 δολ. και 25,17 δις. που προέβλεπαν οι αναλυτές.

Επιπλέον καλά αποτελέσματα τριμήνου ανακοίνωσε και η Wells Fargo καθώς τα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν στα 6,15 δισ. δολάρια ή 1,16 δολ. ανά μετοχή ενώ οι αναλυτές ανέμεναν κέρδη στο 1,07 δολ.

Από πλευράς μακροοικονομικών ανακοινώσεων, μικρή πτώση σημείωσε ο πληθωρισμός τον Δεκέμβριο στις ΗΠΑ και συγκεκριμένα στο 2,1% από 2,2% τον προηγούμενο μήνα.

Παράλληλα, οι λιανικές πωλήσεις αυξήθηκαν 0,4% τον Δεκέμβριο, οριακά χαμηλότερα από τις εκτιμήσεις των αναλυτών. Σημειώνεται ότι αυτός ήταν ο τέταρτος διαδοχικός ανοδικός μήνας ενώ αναθεωρήθηκαν υψηλότερα οι πωλήσεις τόσο του Νοεμβρίου όσο και του Οκτωβρίου.

Στο μεταξύ ο Κεντρικός Τραπεζίτης της Νέας Υόρκης William Dudley προειδοποίησε ότι ίσως χρειαστεί «να πατήσουμε πιο δυνατά τα φρένα» στα επόμενα χρόνια καθώς αυξάνεται ο κίνδυνος σκληρής προσγείωσης της οικονομίας. «Το ρίσκο υπερθέρμανσης της οικονομίας είναι μια πιθανότητα που πρέπει να εξετάσουμε όσο ο πληθωρισμός παραμένει χαμηλός. Ωστόσο αυτός ο κίνδυνος θα είναι πραγματικός τα επόμενα χρόνια».

Στη Wall Street, ο Dow Jones έκλεισε με κέρδη 0,89% ή 228 μονάδων στις 25.803, ο S&P κατέγραψε άνοδο 0,67% στις 2.786 μονάδες και ο Nasdaq κινήθηκε υψηλότερα 0,68% στις 7.261 μονάδες.

Σημειώνεται ότι και οι τρεις δείκτες έπιασαν νέα ιστορικά υψηλά για δεύτερη διαδοχική συνεδρίαση.

Στον Dow Jones, τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές των Boeing (+2,4%) και Travelers (+1,9%) ενώ τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι τίτλοι των General Electric (-1,5%) και Procter & Gamble (-0,5%).

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου κινήθηκε σε νέο υψηλό τριών ετών. Νωρίτερα ο υπουργός Ενέργειας της Ρωσίας Alexander Novak υποστήριξε ότι «το πλεόνασμα πετρελαίου μειώνεται αλλά η αγορά δεν είναι ακόμα εντελώς ισορροπημένη». Ο μαύρος χρυσός WTI ενισχύθηκε 0,5% στα 64,30 δολάρια ανά βαρέλι.
Αντίστοιχα, η τιμή του χρυσού έπιασε υψηλό πέντε μηνών καθώς σημείωσε άνοδο 0,9% στα 1.322 δολ./oz.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο «βούλιαξε» 1,2% έναντι του ευρώ στο 1,2183 από 1,2034 την προηγούμενη μέρα.

Στην αγορά ομολόγων, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς «κέρδισε» μία μονάδα βάσης και διαμορφώθηκε στο 2,55%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v