Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Προσπάθεια ανόδου στη Wall με το βλέμμα στον πληθωρισμό

Σε θετικό έδαφος γυρίζουν οι δείκτες στην αμερικανική αγορά. Κάτω από τα 59 δολάρια κινείται το αργό. Στο 2,845% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου. Σταθεροποιητικά ο χρυσός. Υποχωρεί το αμερικανικό νόμισμα.

Προσπάθεια ανόδου στη Wall με το βλέμμα στον πληθωρισμό

Διαγράφουν τις απώλειες οι αμερικανικές μετοχές, με τους επενδυτές να αναμένουν τα στοιχεία για τον πληθωρισμό που θα δημοσιευτούν την Τετάρτη. 

O Dow Jones κινείται 0,3% υψηλότερα στις 24.630 μονάδες, ο Nasdaq ενισχύεται 0,24% στις 7.010 μονάδες, ενώ ο S&P 500 σημειώνει άνοδο 0,37% στις 2.664 μονάδες. 

H αξιωματούχος της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ Λορέτα Μέστερ δήλωσε ότι το πρόσφατο ξεπούλημα στις αγορές μετοχών και το άλμα στη μεταβλητότητα δεν θα βλάψουν τις ισχυρές προοπτικές της οικονομίας.

«Αν και μια βαθύτερη και πιο επίμονη πτώση στις αγορές μετοχών θα μπορούσε να πλήξει την εμπιστοσύνη και να οδηγήσει σε έναν περιορισμό της ανάληψης ρίσκου και των δαπανών, οι κινήσεις που έχουμε δει απέχουν πολύ από αυτό το σενάριο» δήλωσε η κα Μέστερ σε εμπορικό επιμελητήριο στο Οχάιο.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο υποχωρεί 0,96% στα 58,73 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός κινείται 0,08% υψηλότερα στα 1.327 δολάρια ανά ουγγιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο διολισθαίνει έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,235 δολαρίου/ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς διαμορφώνεται στο 2,845%.

Στο ταμπλό, η μετοχή της Under Armour πραγματοποιεί ράλι 17% μετά την ανακοίνωση εσόδων που ήταν υψηλότερα από τις προβλέψεις.

Άλμα 12,12% σημειώνει η μετοχή της AmeriscourceBergen, μετά από δημοσιεύματα ότι η Walgreens Boots έχει καταθέσει πρόταση εξαγοράς.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v