Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αρνητικό γύρισμα στη Wall Street με «βαρίδι» την Boeing

Μεικτά πρόσημα στην αμερικάνικη αγορά, με τους Dow και S&P να διαγράφουν τα αρχικά κέρδη. Πτώση για αργό και χρυσό.

Αρνητικό γύρισμα στη Wall Street με «βαρίδι» την Boeing

Σε αρνητικό έδαφος γυρίζουν οι αμερικάνικες μετοχές, με τον βιομηχανικό τομέα να καταγράφει τις μεγαλύτερες απώλειες.

Ο Dow Jones υποχωρεί 0,6% στις 25.196 μονάδες, ενώ στο ξεκίνημα της συνεδρίασης βρισκόταν 0,3% υψηλότερα. Ο S&P διαγράφει τα αρχικά κέρδη και κινείται 0,2% χαμηλότερα στις 2.780 μονάδες. Ο βιομηχανικός τομέας διολισθαίνει 0,8%, ο τομέας της υγείας 0,2% και των τραπεζών 0,2%. O Νasdaq ενισχύεται 0,08% στις 7.568 μονάδες, παραμένοντας σε ιστορικά υψηλά επίπεδα.

Tην Παρασκευή η Wall Street είχε άνοδο πάνω από 1,5%, μετά τα στοιχεία που έδειξαν ότι η αμερικανική οικονομία δημιούργησε 313.000 θέσεις εργασίας, ενώ η αύξηση των μισθών επιβραδύνθηκε. Το στοιχείο αυτό βοήθησε να περιοριστούν οι ανησυχίες ότι η Fed θα προχωρήσει φέτος σε πιο απότομες αυξήσεις επιτοκίων.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο κινείται 2,1% χαμηλότερα στα 60,77 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός υποχωρεί 0,48%, στα 1.317 δολάρια ανά ουγγιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,2305 δολαρίου/ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς κινείται στο 2,892%.

Στο ταμπλό, η Boeing βουτάει 3%, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη πτώση από τις 30 μετοχές του βιομηχανικού δείκτη. 

Η μετοχή της Broadcom ενισχύεται 2,4%, μετά την ανακοίνωση της εταιρείας με έδρα τη Σιγκαπούρη ότι θα επανεγκατασταθεί στις ΗΠΑ ως τις 3 Απριλίου του 2018.

Άνοδο 0,8% σημειώνει η μετοχή της Apple, στο ιστορικό υψηλό των 181 δολαρίων. 

Αλέξανδρος Μανωλάτος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v