Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πιέσεις στη Wall με τις τράπεζες στο επίκεντρο

Σε αρνητικό έδαφος γυρίζουν οι δείκτες, αλλά οδεύουν για εβδομαδιαία άνοδο. Στο 2,84% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς. Βουτιά 3% για JP Morgan και Citi.

Πιέσεις στη Wall με τις τράπεζες στο επίκεντρο

Μεταξύ κερδών και απωλειών κινούνται οι αμερικανικές μετοχές την Παρασκευή μετά τα στοιχεία για την καταναλωτική εμπιστοσύνη, καθώς οι επενδυτές «χωνεύουν» τα τραπεζικά αποτελέσματα.

Ο Dow Jones διολισθαίνει 0,28% στις 24.415 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 0,4% χαμηλότερα στις 7.155 μονάδες, ενώ ο S&P 500 σημειώνει πτώση 0,16% στις 2.659 μονάδες. 

Aπό το επιχειρηματικό μέτωπο, οι JP Morgan, Citigroup και Wells Fargo ανακοίνωσαν αποτελέσματα που ήταν υψηλότερα από τις προβλέψεις των αναλυτών, αλλά οι τραπεζικές μετοχές καταγράφουν ισχυρές απώλειες. 

«Τα τραπεζικά αποτελέσματα ήταν καλά, αλλά πιστεύω ότι αυτό που βλέπουμε είναι οι υπερβολικά υψηλές προσδοκίες, κάτι που με κάνει κάπως νευρικό. Οι επενδυτές περιμένουν τεράστια κέρδη. Τα νούμερα από τις τράπεζες ήταν μια χαρά, δεν υπήρχε κάτι πραγματικά αρνητικό, αλλά πιστεύω ότι όταν βγήκαν και αποδείχθηκε πως δεν είναι ένας ακόμα θετικός καταλύτης, είδαμε να γίνονται πωλήσεις» ανέφερε αναλυτής στο Bloomberg.

Η JP Morgan ανακοίνωσε κέρδη ύψους 8,71 δισ. δολάρια ή 2,37 δολάρια ανά μετοχή, σημειώνοντας άνοδο από τα 6,45 δισ. δολάρια ή 1,65 δολάριο ανά μετοχή. Οι αναλυτές δημοσκόπησης του Reuters ανέμεναν κέρδη 2,28 δολαρίων ανά μετοχή. Τα έσοδα ήταν 28,52 δισ. δολάρια σε σύγκριση με τα 27,68 δισ. που ανέμεναν.

Η μετοχή της αμερικανικής τράπεζας καταγράφει πτώση 3%, στα 110 δολάρια. 

Άνοδο 13% στα κέρδη τριμήνου ανακοίνωσε η Citigroup την Παρασκευή, καθώς ωφελήθηκε από τους χαμηλότερους φόρους και τα μεγαλύτερα έσοδα από την καταναλωτική πίστη. Η μετοχή της τράπεζας σημειώνει απώλειες 3% στα 69 δολάρια. 

Eν τω μεταξύ, η Wells Fargo εμφάνισε αύξηση 6% στα καθαρά κέρδη, στα $5,53 δισ., υψηλότερα από τις προβλέψεις των αναλυτών. 

Από τα οικονομικά νέα της ημέρας, ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης του πανεπιστημίου του Μίτσιγκαν υποχώρησε τον Απρίλιου στις 97,8 μονάδες από 101,4 το Μάρτιο.Το επίπεδο αυτό είναι το χαμηλότερο των τελευταίων τριών μηνών.

Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Marketwatch προέβλεπαν μικρή πτώση στις 101 μονάδες.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο ενισχύεται 0,31% στα 67,28 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός κινείται 0,1% χαμηλότερα, στα 1.340 δολάρια ανά ουγγιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του γεν, ενώ διολισθαίνει έναντι του ευρώ και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρώ διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,232 δολαρίου/ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου ενισχύεται δύο μονάδες βάσης, στο 2,843%.

Αλέξανδρος Μανωλάτος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v