Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επιφυλακτικότητα στη Wall Street με το βλέμμα στη Fed

Mικρή άνοδο καταγράφουν οι δείκτες στη Wall Street, μετά τη σύνοδο Τραμπ-Κιμ. "Άλμα" 6% για τη μετοχή του Twitter. Διολισθαίνει το δολάριο έναντι του ευρώ. Στο 2,978% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς. Πτώση για το πετρέλαιο.

Επιφυλακτικότητα στη Wall Street με το βλέμμα στη Fed

Οριακές μεταβολές καταγράφουν οι αμερικανικές μετοχές την Τρίτη, καθώς το ενδιαφέρον των επενδυτών μετατοπίζεται από την ιστορική σύνοδο ανάμεσα στον Κιμ Γιονγκ Ουν και τον Ντόναλντ Τραμπ προς τη διήμερη συνεδρίαση της Fed.

Ο Dow Jones ενισχύεται 0,14% στις 25.354 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 0,3% υψηλότερα στις 7.683 μονάδες, ενώ ο S&P 500 καταγράφει κέρδη 0,17% στις 2.786 μονάδες. 

H Fed αναμένεται να αυξήσει τα επιτόκια την Τετάρτη, για δεύτερη φορά τη φετινή χρονιά. Την Πέμπτη, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα προβλέπεται να παρουσιάσει το χρονοδιάγραμμα για την περιστολή του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης.

Από τα οικονομικά νέα της ημέρας, ο πληθωρισμός σκαρφάλωσε στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων έξι ετών τον Μάιο.

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας, ο δείκτης τιμών καταναλωτή ενισχύθηκε κατά 0,2%, άνοδο παρόμοια με αυτήν του Απριλίου. Σε ετήσια βάση, ο πληθωρισμός αυξήθηκε στο 2,8%, το υψηλότερο επίπεδο από τον Φεβρουάριο του 2012. Τον Απρίλιο, ο πληθωρισμός βρισκόταν στο 2,5%.

Ο δομικός δείκτης, ο οποίος δεν περιλαμβάνει τις ευμετάβλητες κατηγορίες των τροφίμων και της ενέργειας, σημείωσε επίσης άνοδο 0,2%, στο 2,2%.

Εν τω μεταξύ, ο δείκτης που καταγράφει την αισιοδοξία των μικρών επιχειρήσεων (NFIB) ενισχύθηκε τρεις μονάδες τον Μάιο, στις 107,8 μονάδες. Το επίπεδο αυτό είναι το υψηλότερο των τελευταίων 34 ετών.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο διολισθαίνει 0,05% στα 66,07 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός κινείται 0,33% χαμηλότερα, στα 1.298 δολάρια ανά ουγγιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο διολισθαίνει έναντι του ευρώ και του γεν, ενώ ενισχύεται έναντι της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,1799 δολαρίου/ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς κινείται δύο μονάδες βάσης υψηλότερα, στο 2,978%.

Στο ταμπλό, η μετοχή του Twitter πραγματοποιεί ράλι 6%, μετά την αναβάθμιση της τιμής-στόχου από την JP Morgan.

Αλέξανδρος Μανωλάτος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v