Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εκανε το 4x4 η Wall Street

Κέρδη για τέταρτη συνεχόμενη συνεδρίαση εμφάνισε η αμερικανική αγορά. Ενδοσυνεδριακό υψηλό για τον Russell 2000. Η προσοχή στα αποτελέσματα. Πιέσεις για τις τραπεζικές μετοχές. Ανοδος για δολάριο και πετρέλαιο.

Εκανε το 4x4 η Wall Street

Σε υψηλότερα επίπεδα κινήθηκε η Wall Street, υποχωρώντας ωστόσο από τα ενδοσυνεδριακά υψηλά που οδήγησαν τον δείκτη Russell 2000 σε νέο ιστορικό υψηλό στις 1.708 μονάδες.

Η προσοχή των επενδυτών είναι στραμμένη στα εταιρικά αποτελέσματα, «ξεχνώντας» τον εμπορικό πόλεμο με την Κίνα, με τις τραπεζικές μετοχές να υποχωρούν μετά το ράλι της Δευτέρας και τον τίτλο της PepsiCo να οδηγεί την αγορά, μετά την ανακοίνωση ισχυρών κερδών.

Ο Dow Jones έκλεισε με άνοδο 0,57% στις 24.818 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κινήθηκε 0,04% υψηλότερα στις 7.759 μονάδες. Ο S&P 500 εμφάνισε κέρδη 0,35% στις 2.793 μονάδες. 

Οι δείκτες κινήθηκαν ανοδικά, λαμβάνοντας ώθηση και από τα θετικά στοιχεία για την αγορά εργασίας, τον ήπιο πληθωρισμό και την αισιοδοξία για τα κέρδη των εταιρειών.

«Η πρώτη μεγάλη ανακοίνωση αποτελεσμάτων δημοσιεύτηκε και τα κέρδη της PepsiCo ξεπέρασαν τις προβλέψεις και αυτή είναι μια καλή αρχή για την αγορά», δήλωσε στο Reuters ο Πέτερ Καρντίλο, επικεφαλής οικονομολόγος της Spartan Capital Securities. «Η εμπορική διαμάχη απέχει πολύ από το να ολοκληρωθεί και μπορεί να έχει έναν πολύ αρνητικό αντίκτυπο στις μετοχές, αλλά για την ώρα έχει βγει από το προσκήνιο, γιατί μπαίνουμε στην περίοδο των αποτελεσμάτων» πρόσθεσε.

Σύμφωνα με στοιχεία της Thomson Reuters, οι εταιρείες του S&P 500 αναμένεται να εμφανίσουν αύξηση κερδών 21% το δεύτερο τρίμηνο.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο εμφανίζει άνοδο 0,3% στα 74,07 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός κινείται 0,22% χαμηλότερα, στα 1.256 δολάρια ανά ουγγιά. 

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ και του γεν, ενώ διολισθαίνει έναντι της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,1717 δολαρίου/ευρώ. 

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς αυξάνεται μία μονάδα βάσης, στο 2,87%. 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v