Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κέρδη στη Wall Street με το βλέμμα στην Tesla

Άνοδος στη Wall Street με τον S&P να προσεγγίζει νέα ιστορικά υψηλά. Έκτη κερδοφόρα συνεδρίαση για τον Nasdaq. «Άλμα» 11% για τη μετοχή της Tesla. Υποχώρησε το δολάριο.

Κέρδη στη Wall Street με το βλέμμα στην Tesla

Κέρδη κατέγραψε η Wall Street με στήριξη από τα ισχυρά αποτελέσματα τριμήνου.

Ενδεικτικά, καλύτερα των αναμενόμενων αποτελέσματα β’ τριμήνου ανακοίνωσε η Office Depot. Τα προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή ανήλθαν στα 5 σεντς και οι πωλήσεις στα 2,62 δισ. δολάρια ενώ οι αναλυτές προέβλεπαν προσαρμοσμένα κέρδη στα 3 σεντς και πωλήσεις 2,57 δισ.

Σημειώνεται, ότι το 80% των εταιρειών του S&P 500 που έχουν ανακοινώσει αποτελέσματα, ξεπέρασαν τις προβλέψεις των αναλυτών, σύμφωνα με στοιχεία της FactSet.

Στο μεταξύ, στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος βρέθηκε η μετοχή της Tesla μετά από «tweet» του προέδρου και CEO, Elon Musk που ανέφερε ότι «εξετάζει να βγάλει την Tesla από το χρηματιστήριο στα 420 δολ. Χρηματοδότηση εξασφαλισμένη». Η μετοχή της Tesla έκλεισε με «άλμα» 11% στα 379 δολάρια.

Επιπλέον, αναλυτές της Goldman Sachs προβλέπουν πως οι επαναγορές μετοχών από τις αμερικανικές εταιρείες θα ανέλθουν φέτος στο $1 τρισ., σημειώνοντας άνοδο 46% σε σχέση με το 2017.

Σύμφωνα με την αμερικανική τράπεζα, οι επενδυτές μπορεί να δουν πολύ άμεσα τον αντίκτυπο αυτής της «τόνωσης», καθώς ο Αύγουστος είναι συνήθως ο μήνας που καταγράφεται η μεγαλύτερη δραστηριότητα στις επαναγορές.

Στο μεταξύ, οι επενδυτές παρακολουθούν τις εξελίξεις στην εμπορική διαμάχη ΗΠΑ-Κίνας. Χθες, κρατικά μέσα της Κίνας ανέφεραν πως η αντίδραση του Πεκίνου ήταν «συγκρατημένη» και «λογική» δεδομένης της νέας απειλής για υψηλότερους δασμούς. Υπενθυμίζεται ότι η Κίνα προειδοποίησε για την επιβολή δασμών από 5% έως 25% σε αμερικανικά προϊόντα αξίας 60 δισ. δολαρίων σε περίπτωση που οι ΗΠΑ προχωρήσουν σε δασμούς 25% σε κινεζικά προϊόντα αξίας 200 διs. δολαρίων.

Στη Wall Street, o Dow Jones έκλεισε με άνοδο 0,5% ή 126 μονάδων στις 25.628, ο S&P κατέγραψε κέρδη 0,28% στις 2.858 μονάδες και ο Nasdaq κινήθηκε υψηλότερα 0,31% στις 7.883 μονάδες.

Σημειώνεται ότι ο S&P απέχει λιγότερο από 1% για να πιάσει νέο ιστορικό υψηλό.

Στον βιομηχανικό δείκτη, τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές των Caterpillar (+2,2%) και Boeing (+1,5%) ενώ τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι τίτλοι των Apple (-0,9%) και Walgreens Boots (-0,6%).

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου WTI ενισχύθηκε 0,1% στα 69,17 δολάρια ανά βαρέλι και η τιμή του χρυσού σημείωσε άνοδο 0,1% στα 1.218 δολ./oz.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο κινήθηκε χαμηλότερα έναντι του ευρώ στο 1,1600 από 1,1555 την προηγούμενη μέρα.
Στην αγορά ομολόγων, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ενισχύθηκε κατά τρεις μονάδες βάσης στο 2,97%.

Γιάννης Μάρης [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v