Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ισχυρές τεχνολογικές πιέσεις ρίχνουν 1,5% τον Nadaq

Σε αρνητικό έδαφος κινείται η αμερικανική αγορά για τέταρτη διαδοχική συνεδρίαση. Στο Κογκρέσο στελέχη από Facebook και Twitter για τη διαχείριση περιεχομένου και εκλογών. Διαγράφει τα κέρδη το δολάριο. Πτώση για το αργό.

Ισχυρές τεχνολογικές πιέσεις ρίχνουν 1,5% τον Nadaq

Απώλειες καταγράφουν οι αμερικανικές μετοχές την Τετάρτη, οδηγούμενες από την απότομη πτώση του τεχνολογικού τομέα.

Στο επίκεντρο των επενδυτών παραμένει η κρίση στις αναδυόμενες αγορές, καθώς και η κόντρα των ΗΠΑ με τους εμπορικούς τους εταίρους. 

Πτώση 1,5% για τον Nasdaq, που περνάει κάτω από τις 8.000 μονάδες -στις 7.987- καθώς υποχωρούν Facebook, Amazon, Netflix και Alphabet. Οι μετοχές των Microsoft και Twitter επίσης τραβούν τον δείκτη χαμηλότερα.

Ο S&P σημειώνει αρνητική κίνηση κατά 0,5%, στις 2.883 μονάδες, με τους τομείς της τεχνολογίας και της ενέργειας να χάνουν πάνω από 1%.

Ελαφρώς χαμηλότερα και ο Dow (-0,06%), στις 25.938 μονάδες.

Καθοδική πορεία για τις μετοχές τεχνολογίας, καθώς ο CEO του Twitter, Jack Dorsey και η COO του Facebook, Sheryl Sandberg καταθέτουν στο Κογκρέσο, για τη διαχείριση των εκλογικών αναμετρήσεων, αλλά και του περιεχομένου στα κοινωνικά δίκτυα.

Ο δείκτης μετοχών MSCI Αναδυόμενων Αγορών σημειώνει αρνητική κίνηση για έκτη μέρα, στην πιο απότομη πτώση των τελευταίων τριών εβδομάδων.

Στα νομίσματα των αναδυόμενων, το ραντ Νότιας Αφρικής οδηγεί το sell-off, με υποχώρηση στο πιο χαμηλό σημείο των τελευταίων δύο ετών. Ακολουθεί το μεξικάνικο πέσο.

Από τα οικονομικά νέα της ημέρας, το εμπορικό έλλειμμα αυξήθηκε κατά 9,5% στα 50,1 δισ. δολάρια, καταγράφοντας άνοδο για δεύτερο διαδοχικό μήνα. Το επίπεδο αυτό είναι το υψηλότερο των τελευταίων πέντε μηνών. 

Το έλλειμμα με την Κίνα διευρύνθηκε 10%, στο επίπεδο-ρεκόρ των 36,8 δισ. ευρώ. Οι αναλυτές προέβλεπαν ότι το έλλειμμα θα εκτιναχτεί στα 50,3 δισ. δολάρια τον Ιούλιο.

Οι εξαγωγές αγαθών και υπηρεσιών διολίσθησαν κατά 1% στα 211,1 δισ. δολάρια. Οι εξαγωγές σόγιας υποχώρησαν κατά 0,7 δισ. δολάρια και οι εξαγωγές επιβατικών αεροσκαφών κατά 1,6 δισ. δολάρια. Ωστόσο, οι εξαγωγές πετρελαίου ήταν οι υψηλότερες που έχουν καταγραφεί ποτέ.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο διολισθαίνει 1,47% στα 68,85 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός κινείται 0,15% υψηλότερα, στα 1.200 δολάρια ανά ουγγιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο διαγράφει τα κέρδη έναντι του ευρώ και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του $1,1616.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς καταγράφει πτώση τεσσάρων μονάδων βάσης στο 2,89%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v