Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πτώση στη Wall Street με το βλέμμα στη Fed

Ηπιες απώλειες καταγράφουν οι δείκτες στη Wall Street καθώς συνεχίζονται οι ανακοινώσεις εταιρικών αποτελεσμάτων. Υποχωρεί κάτω από τα $44 το αργό πετρέλαιο. Ενισχύεται το δολάριο έναντι του ευρώ. Πτώση 1% για τη Yahoo.

Πτώση στη Wall Street με το βλέμμα στη Fed

Σε αρνητικό έδαφος κινούνται οι αμερικάνικες μετοχές καθώς το αργό πετρέλαιο υποχωρεί κάτω από τα 44 δολάρια το βαρέλι και το δολάριο ενισχύεται έναντι του γεν πριν από τις συνεδριάσεις της Fed και της BoJ. 

O Dow Jones σημειώνει πτώση 0,57% ή 109 μονάδες στις 18.465 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 0,27% χαμηλότερα στις 5.086 μονάδες, ενώ ο S&P 500 καταγράφει απώλειες 0,55% στις 2.163 μονάδες.

Στο «κόκκινο» βρίσκονται και οι 10 τομείς του S&P 500, με τον ενεργειακό τομέα να καταγράφει τις μεγαλύτερες απώλειες με 2%.

Οι Chevron, Εxxon και United Health σημειώνουν την μεγαλύτερη πτώση μεταξύ των 30 μετοχών του Dow Jones.

Η Fed θα ολοκληρώσει τη διήμερη συνεδρίασή της το απόγευμα της Τετάρτης. Αν και δεν αναμένεται πως η κεντρική τράπεζα θα αυξήσει τα επιτόκια, οι επενδυτές θα έχουν το βλέμμα στραμμένο σε ενδείξεις για το πότε θα προχωρήσει στην επόμενη κίνηση.

Εν τω μεταξύ, η απόφαση της Τράπεζας της Ιαπωνίας θα ανακοινωθεί το βράδυ της Πέμπτης.

Από το εταιρικό μέτωπο, η Verizon ανακοίνωσε πως εξαγοράζει τις βασικές διαδικτυακές δραστηριότητες της Yahoo Inc προς περίπου 4,83 δισ. δολάρια σε μετρητά.

Στο πλαίσιο της συμφωνίας, η Yahoo θα ενοποιηθεί με την AOL, ενώ μέχρι να ολοκληρωθεί η συμφωνία, η Yahoo θα συνεχίσει να λειτουργεί ανεξάρτητα.

Η συμφωνία αναμένεται να ολοκληρωθεί το α' τρίμηνο του 2017.

Στα εμπορεύματα, η τιμή του αργού πετρελαίου διολισθαίνει 1,6% στα 43,50 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός υποχωρεί 0,6% στα 1.329 δολάρια ανά ουγκιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του γεν και του ευρώ, ενώ διολισθαίνει έναντι της στερλίνας. Η ισοτιμία διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,09.

Στα ομόλογα, η απόδοση του 10ετούς ομολόγου υποχωρεί μία μονάδα βάσης στο 1,566%.

Στο ταμπλό, μετά την ανακοίνωση του ντιλ με τη Verizon, η μετοχή της Yahoo διολισθαίνει 1%. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v