Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε νέα επίπεδα-ρεκόρ κινείται η Wall Street

Διευρύνουν το χθεσινό ράλι οι δείκτες, με τους Nasdaq και S&P 500 να σκαρφαλώνουν σε νέα υψηλά. Υποχωρεί ο χρυσός. Ενισχύεται η τιμή του πετρελαίου.

Σε νέα επίπεδα-ρεκόρ κινείται η Wall Street

Υψηλότερα κινούνται οι αμερικανικές μετοχές τη Δευτέρα, διευρύνοντας το χθεσινό ράλι που οδήγησε τον S&P 500 σε επίπεδα-ρεκόρ.

Ο Dow Jones ενισχύεται 0,31% στις 22.127 μονάδες. O Nasdaq σημειώνει άνοδο 0,31% στις 6.453 μονάδες, επίπεδο που αποτελεί νέο υψηλό. Κέρδη 0,28% στις 2.495 μονάδες καταγράφει ο S&P 500, επιτυγχάνοντας νέο ρεκόρ. 

Το ενδιαφέρον των επενδυτών μετατοπίζεται από το γεωπολιτικό στο εταιρικό μέτωπο, καθώς η Apple αναμένεται να παρουσιάσει σε εκδήλωση στην Καλιφόρνια το νέο iPhone. H μετοχή του τεχνολογικού κολοσσού υποχωρεί 0,3%, μετά από άνοδο 1,8% χθες.

«Το ενδιαφέρον σήμερα θα είναι στραμμένο στις τεχνολογικές μετοχές, καθώς η Apple ετοιμάζεται να αποκαλύψει το τελευταίο iPhone, το οποίο θα ονομάζεται iPhone X» αναφέρει αναλυτής της Royal Financial/RFXT σε σημείωμα προς τους πελάτες.

Από τα οικονομικά νέα της ημέρας, οι ανοιχτές θέσεις εργασίας σημείωσαν μικρή άνοδο τον Ιούλιο, σκαρφαλώνοντας στο επίπεδο ρεκόρ των 6,17 εκατομμυρίων από 6,12 εκατ. τον προηγούμενο μήνα.

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας, το ποσοστό των ανοιχτών θέσεων εργασίας προς το σύνολο των θέσεων εργασίας παρέμεινε στο 4%, το υψηλότερο επίπεδο που έχει καταγραφεί.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο κινείται 0,23% υψηλότερα στα 48,17 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός υποχωρεί 0,46% στα 1.329 δολάρια ανά ουγγιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ και του γεν, ενώ διολισθαίνει έναντι της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,11934 δολαρίου/ευρώ.

Απώλειες καταγράφουν τα αμερικανικά ομόλογα. Η απόδοση του 10ετούς τίτλου, η οποία κινείται αντίστροφα από την τιμή, σημειώνει άνοδο πέντε μονάδων βάσης στο 2,158%.

Στο ταμπλό, η μετοχή της McDonald’s πραγματοποιεί τη μεγαλύτερη βουτιά του τελευταίου έτους, καθώς αυξάνονται οι φόβοι ότι οι τυφώνες που έπληξαν τη Φλόριντα και το Τέξας θα έχουν αντίκτυπο στα αποτελέσματα.

Η μετοχή της αλυσίδας εστιατορίων υποχωρεί 3,2% στα 156 δολάρια, σημειώνοντας τις μεγαλύτερες απώλειες από τις 30 μετοχές του βιομηχανικού δείκτη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v