Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανοδος στη Wall Street με τα αποτελέσματα στο επίκεντρο

Ανακάμπτουν οι δείκτες στην αμερικανική αγορά, με τους επενδυτές να στρέφουν το βλέμμα στα αποτελέσματα. Διολισθαίνει το ευρώ. Πτώση για χρυσό και αργό.

Ανοδος στη Wall Street με τα αποτελέσματα στο επίκεντρο

Ισχυρή άνοδο σημειώνουν οι αμερικανικές μετοχές την Πέμπτη, καθώς υποχωρούν οι γεωπολιτικές εντάσεις μετά το νέο «τιτίβισμα» του Τραμπ και επανέρχονται στο προσκήνιο τα εταιρικά αποτελέσματα. 

«Ποτέ δεν είπα πότε θα λάβει χώρα η επίθεση στη Συρία», έγραψε σε ανάρτησή του στο Twitter ο Αμερικανός πρόεδρος. «Θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί πολύ σύντομα ή όχι και τόσο σύντομα», σημειώνει.

Ο Dow Jones ενισχύεται 1,5% στις 24.544 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 1,2% υψηλότερα στις 7.152 μονάδες, ενώ ο S&P 500 σημειώνει άνοδο 1,06% στις 2.670 μονάδες. 

Σε θετικό έδαφος βρίσκονται οι 29 από τις 30 μετοχές του βιομηχανικού δείκτη. 

Από τα οικονομικά νέα της ημέρας, οι αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας που υποβλήθηκαν για πρώτη φορά υποχώρησαν κατά 9.000, φτάνοντας στις 233.000 την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 7 Απριλίου. Οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε έρευνα του MarketWatch είχαν προβλέψει ότι ο αριθμός θα φτάσει τις 230.000.

Ο αριθμός των ανθρώπων που λαμβάνουν ήδη επιδόματα ανεργίας αυξήθηκε κατά 53.000, φτάνοντας το 1,87 εκατ.

Εν τω μεταξύ, ο δείκτης τιμών εισαγωγών παρέμεινε αμετάβλητος τον Μάρτιο στις ΗΠΑ, εξαιτίας του χαμηλότερου κόστους του πετρελαίου.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο υποχωρεί 0,2% στα 66,66 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός κινείται 1,01% χαμηλότερα, στα 1.346 δολάρια η ουγγιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ και του γεν, ενώ διολισθαίνει έναντι της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,2308 δολαρίου/ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου κινείται δύο μονάδες υψηλότερα, στο 2,8%.

Στο ταμπλό, η μετοχή της BlackRock σημειώνει άνοδο 2%, μετά την ανακοίνωση κερδών που ήταν υψηλότερα από τις προβλέψεις των αναλυτών. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v