Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΥΠΟΙΟ:Έως 31/7 η πρώτη δόση της έκτακτης εισφοράς

Ολοκληρώθηκε έως τις 30 Ιουνίου 2009, η έκδοση και η αποστολή των εκκαθαριστικών σημειωμάτων της έκτακτης εισφοράς που καλούνται να καταβάλλουν όσοι έχουν εισοδήματα άνω των 60.000 €, ανακοίνωσε η ΓΓΠΣ.

ΥΠΟΙΟ:Έως 31/7 η πρώτη δόση της έκτακτης εισφοράς
Ολοκληρώθηκε έως τις 30 Ιουνίου 2009, η έκδοση και η αποστολή των εκκαθαριστικών σημειωμάτων της έκτακτης εισφοράς που καλούνται να καταβάλλουν όσοι έχουν εισοδήματα άνω των 60.000 ευρώ, όπως ανακοίνωσε η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών.

Το συνολικό ποσό μπορεί να καταβληθεί είτε εφάπαξ είτε σε τρείς δόσεις. Το συνολικό ποσό ή η πρώτη δόση μπορούν να εξοφληθούν εμπρόθεσμα μέχρι τις 31 Ιουλίου 2009. Η δεύτερη δόση μπορεί να εξοφληθεί εμπρόθεσμα μέχρι 30 Σεπτεμβρίου και η τρίτη δόση μέχρι 30 Νοεμβρίου. Η πληρωμή μπορεί να γίνει στις συνεργαζόμενες τράπεζες που αναφέρονται στο εκκαθαριστικό σημείωμα και σε οποιαδήποτε ΔΟΥ.

Επισημαίνεται ότι σε περίπτωση που στα αυτοτελώς φορολογούμενα εισοδήματα της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος οικ. έτους 2008 περιλαμβάνονται αποζημιώσεις, εφάπαξ παροχές ταμείων κλπ της παρ.1 αρθ.14 και παρ.1 αρθ.45 του ΚΦΕ, οι πολίτες μπορούν να απευθύνονται στη ΔΟΥ που αναγράφεται στο εκκαθαριστικό σημείωμα με τα σχετικά παραστατικά, προκειμένου να επαναπροσδιοριστεί εάν υπόκεινται στην καταβολή έκτακτης εισφοράς και το ύψος αυτής.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v