ΕΙΔΗΣΕΙΣ / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

 
| Share |

Αίτημα 4 χωρών στην Κομισιόν για διερεύνηση CDS









 ΧΡΗΣΤΙΚΑ 

 Real Time ΧΑ

 Λογιστικές
Καταστάσεις


 Ανακοινώσεις ΧΑ

 Τεχνική Ανάλυση

 Ιδέες της Ημέρας

 Κεφαλαιοποιήσεις

 Πακέτα

 Εύρεση Συμβόλου


Δημοσιεύθηκε: 07:52 - 12/03/10
Τη διερεύνηση του ρόλου και των επιπτώσεων της κερδοσκοπίας στα credit default swaps των ομολόγων των χωρών της ευρωζώνης ζητούν από την Κομισιόν με κοινή επιστολή τους η Ελλάδα, η Γαλλία, η Γερμανία και το Λουξεμβούργο.

Σε κοινή επιστολή τους προς τον πρόεδρο της Κομισιόν κ. Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο και τον
Ισπανό πρωθυπουργό κ. Ζοζέ Λουίς Θαπατέρο, με ημερομηνία 10 Μαρτίου, οι επικεφαλής των τεσσάρων χωρών-μελών της Ε.Ε. ζητούν τη διερεύνηση του θέματος το ταχύτερο δυνατόν, τον προσδιορισμό τυχόν παραβάσεων αλλά και την ενίσχυση της διαφάνειας στις αγορές των παραγώγων. 

"Προτείνουμε η Κομισιόν να ξεκινήσει το ταχύτερο δυνατόν έρευνα σε ευρωπαϊκό επίπεδο, για τον ρόλο και τις επιπτώσεις των κερδοσκοπικών πρακτικών σε σχέση με τις συναλλαγές CDS στα κρατικά ομόλογα των χωρών της Ευρώπης", αναφέρει η επιστολή. 

"Θα πρέπει να σταματήσουμε τους κερδοσκόπους που δημιουργούν τέτοια αβεβαιότητα στην αγορά όπου οι τιμές δεν παρέχουν πλέον ακριβείς πληροφορίες και το κόστος της κρατικής χρηματοδότησης φτάνει σε υψηλά επίπεδα αδικαιολόγητα από τα θεμελιώδη", τονίζουν οι τέσσερις ηγέτες. 
    
Η επιστολή υπογράφεται από τον Έλληνα πρωθυπουργό κ. Γιώργο Παπανδρέου, τον Γάλλο Πρόεδρο κ. Νικολά Σαρκοζί, τη Γερμανίδα καγκελάριο κ. Άγκελα Μέρκελ και τον πρωθυπουργό του Λουξεμβούργου κ. Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ. 


Μοιραστείτε
το άρθρο
LinkedIn Facebook Twitter Σχολιάστε
παρακάτω
  
Το άρθρο συνεχίζεται παρακάτω





 







iatronet.gr - Ιατρικό Φόρουμ - Οι ειδικοί σάς 

απαντούν

 Σχετικά άρθρα 
Παπακωνσταντίνου: Ζητά μέτρα για τα CDSs
Ο φαύλος κύκλος των CDS και η Ελλάδα
CDS: Ο "μεγάλος άγνωστος" των διεθνών αγορών
Γαλλία-Γερμανία προωθούν άμεσα μέτρα στα CDS
Στο Ecofin στις 16/3 η κερδοσκοπία στα CDSs

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΣΧΟΛΙΑΣΜΕΝΑ


Αποκριάτικες στολές: Διευθύνσεις και ιδέες για τα μασκέ του 2012
Ανταλλακτικά δίκτυα: Αλληλέγγυο «πάρε – δώσε»
Οι ακριβότεροι προορισμοί του κόσμου και οι low budget εναλλακτικές τους
Τα στάδια των Ολυμπιακών του Λονδίνου: Κληρονομιά ή κρεμάλα;
Η Νατάσσα Μποφίλιου στο In2life
Χολιγουντιανά κοστούμια: Τα αγαπημένα μας σε ένα photo gallery