ΕΙΔΗΣΕΙΣ / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

 
| Share |

Τα διεθνή funds "ανακαλύπτουν" τα ψάρια!









 ΧΡΗΣΤΙΚΑ 

 Real Time ΧΑ

 Λογιστικές
Καταστάσεις


 Ανακοινώσεις ΧΑ

 Τεχνική Ανάλυση

 Ιδέες της Ημέρας

 Κεφαλαιοποιήσεις

 Πακέτα

 Εύρεση Συμβόλου

του Στέφανου Κοτζαμάνη
Δημοσιεύθηκε: 08:00 - 05/08/10
Την ώρα όπου η Linnaeus έχει αποκτήσει σημαντικές συμμετοχές στους τρεις μεγάλους ελληνικούς ομίλους, επενδυτές όπως το Carlyle, η Amundi Japan και η Nomura Holdings δείχνουν έμπρακτο ενδιαφέρον για τις ιχθυοκαλλιέργειες.

Έντονη κινητικότητα επικρατεί στον κλάδο της ιχθυοκαλλιέργειας στην Ελλάδα, μετά την κίνηση του fund της Linnaeus:

Α) Να αποκτήσει περισσότερο από 5% και στους τρεις μεγάλους ομίλους της Ελλάδας (Νηρεύς, Δίας, Σελόντα).

Β) Να καλύψει το μετατρέψιμο ομολογιακό δάνειο της Δίας και αν θέλει να μπορεί να αποκτήσει και θέσεις στο διοικητικό συμβούλιο της εισηγμένης (βλέπε αποφάσεις πρόσφατης γενικής συνέλευσης).

Γ) Να έχει δηλώσει επισήμως ότι ενδιαφέρεται να παίξει ενεργό ρόλο στο "στοίχημα" της συγκέντρωσης του κλάδου σε λιγότερα σχήματα, με στόχο τη δημιουργία ισχυρών συνεργιών και οικονομιών κλίμακας.

Παρ' όλα αυτά, εξελίξεις δεν αναμένονται σύντομα και όλα θα εξαρτηθούν από την πορεία συζητήσεων και επαφών που φαίνεται ότι θα ξεκινήσουν μετά τις καλοκαιρινές διακοπές.

Την ίδια ώρα, έντονο ενδιαφέρον για τον κλάδο των ιχθυοκαλλιεργειών εκδηλώνεται από πολύ γνωστά διεθνή χαρτοφυλάκια.


Μοιραστείτε
το άρθρο
LinkedIn Facebook Twitter Σχολιάστε
παρακάτω
  
Το άρθρο συνεχίζεται παρακάτω






Για παράδειγμα, το διεθνές κλαδικό περιοδικό "IntraFish" δημοσιεύει ότι το Carlyle Group (μία από τις μεγαλύτερες επενδυτικές εταιρίες στον κόσμο με κεφάλαια προς διαχείριση 69 δισ. ευρώ) βλέπει τις ιχθυοκαλλιέργειες και τις ιχθυοτροφές ως κλάδους που είναι ώριμοι για επένδυση, επικαλούμενο δήλωση υψηλόβαθμου στελέχους της Carlyle.

To ξένο fund έχει ήδη επενδύσει πρόσφατα στις εταιρίες China Fishery Group CP Pokphand και η εστίαση στον κλάδο οφείλεται στην εκτίμηση ότι όσο το επίπεδο του εισοδήματος στην Κίνα και στην Ινδία αναβαθμίζεται τόσο θα διαφοροποιείται το διαιτολόγιο των κατοίκων τους προς όφελος των ψαριών, που αποτελούν πηγή πρωτεϊνών.

Σε άλλο παλαιότερο δημοσίευμα, επίσης του περιοδικού "IntraFish" αναφέρεται ότι η Amundi Japan και η Nomura Holdings σχεδίαζαν να ιδρύσουν μέσα στο καλοκαίρι ένα fund που να επενδύει στα ψάρια, εστιάζοντας στις αλλαγές των διατροφικών συνηθειών στις αναδυόμενες χώρες και στα θέματα υγείας των καταναλωτών.




 Σχετικά άρθρα  Περισσότερα για 
ΧΑ: "Πράσινο φως" στην εισαγωγή των νέων μετοχών Dionic και Νηρεύς 17:33 - 10/02/12  
Μετοχές: ΔΙΟΝ, ΚΑΘΗ, ΝΗΡ
Νηρεύς: Στις 12/1 η καταβολή τόκων από το ΜΟΔ 12:39 - 03/01/12  
Μετοχές: ΝΗΡ
ΝΗΡΕΥΣ: Αλλαγή στις δημοσιευμένες οικονομικές καταστάσεις εννεαμήνου 14:47 - 01/12/11  
Μετοχές: ΝΗΡ
 Χρηματιστηριακές Ανακοινώσεις  Περισσότερα για 
  ΝΗΡΕΥΣ: Πληροφορίες για έκδοση ΜΟΔ 10:49 - 03/01/12  
  ΝΗΡΕΥΣ: Αλλαγές στις δημοσιευμένες καταστάσεις 16:40 - 01/12/11  
  ΝΗΡΕΥΣ: Στις 30/11 τα αποτελέσματα 9μήνου 12:20 - 25/11/11  






iatronet.gr - Ιατρικό Φόρουμ - Οι ειδικοί σάς 

απαντούν

 Σχετικά άρθρα 
Ηamilton: Η "στρατηγική" για τη Δίας και Ελλάδα
Σελόντα:Στο 7,32% ανήλθε η συμμετοχή της Linnaeus
Με 11,62% η Linnaeus στη Δίας Ιχθυοκαλλιέργειες

 Σχετικές Μετοχές 
ΝΗΡΕΥΣ (ΚO)
0,51 -4,34% -0,02
Προσθήκη σε: Alerts, Χαρτοφυλάκιο
ΣΕΛΟΝΤΑ (ΚΟ)
0,35 -11,56% -0,05
Προσθήκη σε: Alerts, Χαρτοφυλάκιο
ΔΙΑΣ ΙΧΘ/ΓΕΙΕΣ (ΚΟ)
1,28 0,00% 0,00
Προσθήκη σε: Alerts, Χαρτοφυλάκιο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΣΧΟΛΙΑΣΜΕΝΑ


Αποκριάτικες στολές: Διευθύνσεις και ιδέες για τα μασκέ του 2012
Ανταλλακτικά δίκτυα: Αλληλέγγυο «πάρε – δώσε»
Οι ακριβότεροι προορισμοί του κόσμου και οι low budget εναλλακτικές τους
Τα στάδια των Ολυμπιακών του Λονδίνου: Κληρονομιά ή κρεμάλα;
Η Νατάσσα Μποφίλιου στο In2life
Χολιγουντιανά κοστούμια: Τα αγαπημένα μας σε ένα photo gallery