ΕΙΔΗΣΕΙΣ / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

 
| Share |

"Μικροεισοδηματίες" φυγάδευσαν χρήμα









 ΧΡΗΣΤΙΚΑ 

 Real Time ΧΑ

 Λογιστικές
Καταστάσεις


 Ανακοινώσεις ΧΑ

 Τεχνική Ανάλυση

 Ιδέες της Ημέρας

 Κεφαλαιοποιήσεις

 Πακέτα

 Εύρεση Συμβόλου

της Έλενας Λάσκαρη
Δημοσιεύθηκε: 10:45 - 14/10/11 | Τελ. Ενημ.: 14:53 - 14/10/11
Στο στόχαστρο του υπουργείου Οικονομικών μπαίνουν όσοι έβγαλαν καταθέσεις στο εξωτερικό τις οποίες δεν μπορούν να δικαιολογήσουν με βάση τα δηλωθέντα εισοδήματά τους ή δεν έχουν καταβάλλει φόρο επί των τόκων.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Ευ. Βενιζέλος αποκάλυψε στη Βουλή ότι σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του το υπουργείο Οικονομικών για το 2009 δείχνουν εμβάσματα 5,4 δις ευρώ από 180.000 συναλλασσόμενους που έκαναν 720.000 συναλλαγές.

Από αυτούς όπως είπε ο υπουργός «άνω των 100.000 εντοπίσαμε 8.667 περιπτώσεις που αντιστοιχούν στα 4,9 δις ευρώ. Από αυτές τις 8667 περιπτώσεις, 542 άτομα έχουν δηλωμένο εισόδημα μικρότερο των 1.000 ευρώ» ενώ άλλα 3.718 άτομα τα οποία έβγαλαν στο εξωτερικό 100.000 ευρώ το 2009, δήλωναν εισοδήματα κάτω των 20.000 ευρώ.

«Το 42% όσων έβγαλαν 100.000 δήλωσαν εισόδημα κάτω των 20.000 €, μπορεί να παίρνουν και επίδομα ανεργίας ΟΑΕΔ» πρόσθεσε ο κ. Βενιζέλος προαναγγέλλοντας εντός των επομένων εβδομάδων τα αποτελέσματα για τα εμβάσματα του 2010 και του 2011.

Την ερχόμενη εβδομάδα άλλωστε όπως προκύπτει από τις δηλώσεις του κ. Βενιζέλου, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών Η. Πλασκοβίτης θα βρίσκεται στην Ελβετία για διαπραγματεύσεις προκειμένου για τη φορολόγηση καταθέσεων Ελλήνων, στα πρότυπα της συμφωνίας που επετεύχθη με τη Βρετανία ενώ αναμένεται και η δημοσιοποίηση της λίστας όσων φυσικών προσώπων έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές άνω των 150.000 ευρώ.


Μοιραστείτε
το άρθρο
LinkedIn Facebook Twitter Σχόλια 19   
Το άρθρο συνεχίζεται παρακάτω






Όπως είπε ο κ. Βενιζέλος, μέχρι σήμερα περιμένει τη απάντηση της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων και σε κάθε περίπτωση η λίστα θα δημοσιοποιηθεί την ερχόμενη εβδομάδα.


stockdenster (12:06 - 16/10/11)
Σοφιστιες για λαικη καταναλωση και ολικη αναισθησια των μαζων πριν την ανακοινωση και αλλων ληστρικων μετρων. Αυτη τη ρητορικη την ξερει καλα ο "Βαγγελης". Το προσφατο εισοδημα των 10, 20, 30, 40, κλπ χιλιαδων ευρω δεν ειναι ενδειξη της αποταμιευσης που μπορει να εκανε καποιος για τα χρονια που περασαν, και δεν μπορει να ειναι καταδικαστεο. Επισης, μετα τις 100χιλιαδες ευρω, ποιο θα ειναι το επομενο οριο για να θεωρειται καποιος μεγαλοκαταθετης? Οι 75, οι 50 χιλιαδες??? Πανω απο ποιο οριο θα μας βαζουν στο στοχαστρο οι "πεφωτισμενοι"? Δυστυχως ομως η ανικανοτητα να "παταξουν" τη φοροδιαφυγη θα μας παρει ολους μπαλλα.

Αν δεν βελτιωσουν την αξιοπιστια τους οι κκ κυβερνωντες, και οι καταθεσεις των 5χιλιαδων θα φευγουν στο εξωτερικο.
dimis brilakis (10:15 - 16/10/11)
Άλλη μια Λίστα χωρίς νόημα και κυρίως χωρίς αποτελέσματα όπως εκείνη των εταιρειών που χρωστούσαν που όμως είχαν κλείσει εδώ και χρόνια. Αλήθεια μήπως θα δούμε και εδώ να φιγουράρει καμιά κρατική εταιρεία όπως ο ΟΣΕ στους μεγαλο-οφειλέτες ?!

Είναι γνωστό σε όλους ότι ως επί το πλείστον οι Τράπεζες διακινούν "Νομιμοποιημένα" Χρήματα από το τραπεζιτικό σύστημα.

Βέβαια το ότι οι Τραπεζίτες μετέφεραν την Έδρα των Holding Τραπεζών τους και Διαχειριστικών Αμοιβαίων στο Λουξεμβούργο από το 08' κιόλας, δείχνοντας το δρόμο για έξω και στους πελάτες τους ΟΥΤΕ ΚΟΥΒΕΝΤΑ.

Ερώτηση: Γιατί μόνο τα εμβάσματα Εξωτερικού? Αν έχω δηλωμένο εισόδημα 10.000 το έτος και διακινώ 100.000 καθαρά επί χρόνια δεν μας ενδιαφέρει?
φοροτεχνικος (18:42 - 15/10/11)
..."Από αυτούς όπως είπε ο υπουργός «άνω των 100.000 εντοπίσαμε 8.667 περιπτώσεις που αντιστοιχούν στα 4,9 δις ευρώ. Από αυτές τις 8667 περιπτώσεις, 542 άτομα έχουν δηλωμένο εισόδημα μικρότερο των 1.000 ευρώ» ενώ άλλα 3.718 άτομα τα οποία έβγαλαν στο εξωτερικό 100.000 ευρώ το 2009, δήλωναν εισοδήματα κάτω των 20.000 ευρώ." ......Γιατι κε υπουργε οικ. δεν μας λετε και ποσοι απο αυτους τους 8.667 πολιτες, εβγαλαν στο εξωτερικο τον μεσο ορο των 565.

000ε (4,9 δις : 8667 πολιτες) και πανω απ αυτον αλλα και τι εισοδημα δηλωσαν αυτοι οι "λιγοι" ? αυτο ειναι το ζουμι, πουχει μεγαλο φοροεισπρακτικο ενδιαφερον για το κρατος και θαπρεπε ο φακος του σδοε ναναι στραμμενος σ αυτους τους λιγους και οχι στους "πολλους" που φοβισμενοι απο τις δηλωσεις σας εβγαλαν τις αποταμιευσεις τους των 100.000 ε για να τις σωσουν !!! ...αλλα αυτο παραλειψατε (!) να μας το πειτε.

..γιατι αραγε ?

φοροτεχνικος (13:49 - 15/10/11)
Κυριοι, μην πιανεστε κοροιδα..η συγκριση υποικ-σδοε του τελευταιου δηλωθεντος εισοδηματος (π.χ 20.000ε) με εμβασμα στο εξωτερικο 100.000ε, ΔΕΝ ειναι συγκρισιμα στοιχεια !!

Με καμμια λογικη...γιατι δηλαδη π.χ καποιος που ειναι 60 χρονων και δηλωνει εισοδηματα επι 42+ χρονια να μην εχει αποταμιευσει 100 χιλιαδες η και πολυ περισσοτερα ? γιατι να λαμβανεται υποψη και να συγκρινεται με το εμβασμα αυτο, η τελευταια του δηλωση ? ειναι η δεν ειναι γεγονος οτι τα εισοδηματα ολων ανεξαιρετως των Ελληνων, ειτε απο ενοικια, ειτε απο τοκους, ειτε απο μισθους και συνταξεις, ειτε τα κερδη των επιχειρησεων, εχουν υποστει σοβαρη καθιζηση τα τελευταια δυο χρονια απο μειωσεις, περικοπες, πτωση καταναλωσης ? .

..ασε που μπορει καποιος να πουλησε ενα σπιτι η ενα οικοπεδο πριν 5-10 χρονια...η να κερδισε ενα λαχειο ...η να κληρονομησε ενα σεβαστο ποσο χρηματων...

Η συγκριση αυτη του υποικ και του σδοε, ΜΟΝΟ λαικισμο εξυπηρετουν...ΟΥΣΙΑ ΜΗΔΕΝ... αν ηθελαν να ειναι σοβαροι, θα επρεπε αντι για τις φανφαρες που δηλωσαν, να πουν π.χ οτι «οσοι εβγαλαν (οπως ειχαν καθε δικαιωμα) ανω των 100.000 ε στο εξωτερικο, θα πρεπει να περασουν απο την εφορια να ελεγχθει το ποθεν εσχες τους» και μετα τους ελεγχους αυτους να προβουν σε δηλωσεις και να αναφερουν τις επιβληθεισες κυρωσεις.

..ασε που προκυπτει και αντισυνταγματικοτητα του ελεγχου αυτου γιατι για ποιο λογο ξεχωριζεις αυτους που εκαναν εμβασμα στο εξωτερικο 100.000ε και ανω και τους ελεγχεις και ΔΕΝ ελεγχεις και αυτους που εκαναν μεταφορα χρηματων 100.000ε και ανω εντος Ελλαδος, τη στιγμη που ΔΕΝ ειναι παρανομο, ως Ευρωπαιος πολιτης να μεταφερεις χρηματα σου σε αλλη χωρα της Ευρωπης ???

Αν διαιρεσουμε 4,9 δις ευρω δια τους 8.667 πολιτες που εκανα εμβασματα ανω των 100.000 ευρω (οπως λεει η ανακοινωση του υποικ), βλεπουμε οτι αναλογει κατα μεσο ορο στον καθενα 565.000 ευρω και οχι 100.000ε+....αρα υπηρξαν καποιοι, σχετικα λιγοι, οι οποιοι εκανα εμβασματα πολλων εκατομμυριων ευρω και ανεβασαν τον μεσο ορο απο 100.000ε σε 565.000ευρω..

Αυτοι οι λιγοι ειναι που θα επρεπε κυριοι να ελεγχθουν κατ αρχην, χωρις φανφαρες και λαικισμους που συνηθιζετε και που οποιος ξερει πεντε πραγματα, γελαει μαζι σας.

Συμφωνω οτι θα πρεπει ολοι εμεις να υποστηριξουμε τη χωρα μας και να κρατησουμε τα χρηματα μας στην Ελλαδα, αλλα δεν πρεπει και να ξεχναμε δηλωσεις ΓΑΠ περι Τιτανικου κλπ η τις δηλωσεις Παπακωνσταντινου περι φορολογησης καταθεσεων και αλλες δηλωσεις κυβερνητικων περι δραχμης, χρεοκοπιας κλπ

dan spataru (20:52 - 14/10/11)
Μα τρελαθηκατε εσεις που κυβερνατε, δεν μπορει να αποταμιευει καποιος 10000 το χρονο απο τα 20000 που βγαζει, εχει πατρικο σπιτι,δεν πηρε δανεια κλπ,για 10 χρονια και να αποταμιευσει 100000 για τα γεραματα,για το παιδι του,και βλεποντας οτι μπορει να τα χασει τα πηγαινει σε μια τραπεζα του εξωτερικου? τι μαγισσες ψαχνετε? δεν κοιτατε καλυτερα να πεισετε τον κοσμο οτι πραγματι δεν πτωχευουμε και δεν θα φατε τους κοπους μας και ευρω δεν θα φυγει εξω.

Ορεξη νομιζετε εχει ο κοσμος να πληρωνει εμβασματα,να παιρνει ψιχουλα επιτοκιο ? τον αναγκαζετε να μπαινει σε σκεψεις...
Τάκης +Αλφα (19:24 - 14/10/11)
Απλά θα ήθελα να αναφέρω οτι υπάρχουν πολλοι συμπατριώτες μας που "παίζουν" χρηματοοικονομικά προϊόντα και με αυτό δεν εννοώ μόνο μετοχές.Δεν με απασχολεί το γιατί και το πώς και ουτε θα χαρακτήριζα αυτούς τους ανθρώπους κηφήνες ή οτι άλλο θέλετε πέστε.Όλοι αυτοί ήταν οι κερδισμένοι από την άνοδο των τιμών μέχρι και το 2009 (που ήταν ενα προσωρινό "τίναγμα" το τιναγμα της ψόφιας γάτας.Εξ'άλλου δημοσιεύματα εκείνης της εποχής μιλάγανε για κλείσιμο γραφείων ξένων αναλυτών και άλλων εταιρειών οπως και τμημάτων dealing rooms ξένων τραπεζών οπως της Ντοιτσε μπάνκ (στα δημοσιεύματα οι δημοσιογράφοι αναρωτιόντουσαν το γιατι συνέβαινε αυτό)και πολλοί εργαζόμενοι σε ξένες εταιρείες συζήταγαν για την μεγάλη κρίση που ερχόταν.

Πάρα πολλοι απο εμάς δεν μπορούσαμε να φανταστούμε για τι κρίση μιλάγανε εστω και αν ολοι ξέραμε οτι δεν πήγαινε άλλο με αυτή την "ευτυχία" που μας είχε βρεί.

Θυμηθείτε οτι ακόμα και αν ηθελες να παρουσιάσεις κέρδη απο απλές πωλήσεις μετοχών δεν μπορούσες γιατί ο εφορας δεν καθόταν να ασχοληθεί με τα πινακίδια που του πηγαινες διότι γινόταν χαμός με κομμάτια, τιμές, ημερομηνίες κ.λ.π..Επίσης σε οτι αφορά τα παράγωγα ,ακόμα και τα κέρδη απο ενοικίαση μετοχών στην ΕΤΕΣΕΠ (που ούτε πρόσθεταν ούτε εξέπιπταν φόρο,ουτε βεβαίωση επαιρνες) δεν μπορούσες να τα βάλεις στην ΄δήλωσή σου σαν πόθεν εσχες.

Ετσι πολλοί το πρόσθετο αυτό και μεγάλο έσοδο το εβγαλαν εξω γιατι (προ)εβλεπαν τι θα γινόταν...

Προσπάθησα να δώσω μια εικόνα που δεν είναι γνωστή ουτε στους κρατούντες ...Τωρα μπορεί να το έμαθαν και αυτό.stay tuned που λένε!!!
george (18:13 - 14/10/11)
Αναφέρει μικροεισοδηματίες για να μην αναφέρει τους φίλους μεγαλοοφειλέτες.

Το ερώτημα είναι και παραμένει.Τι έχει εισπράξει από τα οφειλόμενα και από ποιούς;

H πρωτοφανής αδιαφάνεια και έλλειψη πληροφόρησης είναι εξωφρενική.

Σχετικά με τα ονόματα της λίστας μπορεί να ρωτάει για τη δημοσίευση της την αρχή προστασίας επωνύμων, αλλά θα έπρεπε βάσει της νομοθεσίας που ψήφισαν να είναι ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ εφ όσον χρωστάνε ακόμα.

Έχει και η αερολογία τα όρια της.
Ramon Mercanter (17:16 - 14/10/11)
Φίλιπποι!! Ηρεμήστε!!

Ο τρόπος που βγαίνουν αυτά τα πράγματα είναι απαράδεκτα λαικίστικος και το μόνο που εξυπηρετεί είναι τη δημιουργία εντυπώσεων και αποπροσαντολισμού.

Κατ' αρχήν η λίστα για να είναι αξιόπιστη θα έπρεπε να περιλαμβάνει συνολικό δηλωθέν εισόδημα τουλάχιστον 15 ετών. Με ποιά λογική ένας επιχειρηματίας πχ που το 2008 η 2009 είχε ζημία δεν μπορεί να έχει στην άκρη 100 η 200χλδ η περισσότερα.

Επειτα αυτοί οι ίδιοι δεν είναι που δίνοντας κάθε τόσο παράθυρα για το πόθεν έσχες επιτρέπανα μαζικό ξέπλυμα κάθε λίγα χρόνια?
alex (16:25 - 14/10/11)
Αλήθεια, επι εποχής Παπακωσταντίνου είχε βγεί στην φόρα το πρόβλημα με την EXPRESS SERVICE και την μη πληρωμή κάποιων εκατομμυρίων για ΦΠΑ. Επι εποχής κ. Βενιζέλου, μήπως θα πρεπει να το ξαναδούμε το θέμα .......... Έγινε κάτι?
Landis N (16:12 - 14/10/11)
τελικά αγαπητοί φίλοι θα μου πει κάποιος η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων τι ρόλο παίζει και ποιούς τελικά εξυπηρετεί??? τα πάντα σ αυτή τη χώρα φαίνεται να σκοντάφτουν επάνω σ αυτή την αρχή!!!!! είτε πρόκειται για κλέφτες είτε για εγκληματίες ή για επίορκους δημόσιους λειτουργούς και πάει λέγοντας....
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΓΡΑΜΜΕΝΟΣ (14:46 - 14/10/11)
@Gidi

Λάθος! Δεν είναι μόνο οι 300, είναι και τα παιδιά τους και τα ανήψια τους που έχουν τοποθετήσει στη Βουλή με προκλητικές αμοιβές. Είναι και οι γυναίκες τους που έχουν διορίσει στο δημόσιο για να μπορούν να τα βγάλουν πέρα ... όπως π.χ. ο κύριος Λοβέρδος.
Gidi (13:06 - 14/10/11)
"συνολικά 3.718 φορολογούμενοι με εισόδημα κάτω των 20.000 ευρώ έκαναν το 2009 μεταφορές κεφαλαίων στο εξωτερικό αξίας άνω των 100.000 ευρώ."

Με απλά λόγια, τια τους 3.718 φορολογούμενους που δεν θέλει να πιάσει το υπουργείο Οικονομικών (το όποιο υπουργείο Οικονομικών), την πληρώνουν οι υπόλοιποι 10.783.972 κάτοικοι αυτής της χώρας. Ή, καλύτερα, οι υπόλοιποι 10.783.672 (διότι οι 300 ξεφτίλες εξαιρούνται).

Υ.Γ. Συμφωνώ με τον Χρίστο Πρόνιο.

ReallyCool (12:58 - 14/10/11)
Ο Ανδρέας Παπανδρέου έλεγε ότι " ο Βαγγέλης βουτάει την γλώσσα του στο μυαλό του πριν μιλήσει". Σήμερα σε τι βουτάει την γλώσσα του ο "αγαπητός" υπουργός μας; Διότι με τα δισεκατομμύρια που δανειστήκαμε με τον Ανδρέα, μέχρι και ο "Βαγγέλης" φαινότανε έξυπνος. Απλά χρειαζόταν να μιλάει και να μην δέχεται ερωτήσεις. Σήμερα που χρειάζεται να πράττει, τι ακριβώς κάνει ο υπουργός παρά τω πρωθυπουργό και μελλοντικός αρχηγός της μέγιστης παράταξης;

Yes Ms. Angela. Thank you!
ahilleas ntitoras (12:53 - 14/10/11)

@χριστος προνιος

ειμουν ετοιμος να γραψω κατι σχετικα αλλα με προλαβες φιλε

στο τελος κανεις δεν θα πληρωσει και εμεις θα παθουμε διαροια απο το πολυ Χ....

Αθανάσιος Παπαγεωργίου (12:42 - 14/10/11)
@Chris Pronios

Συμφωνώ.

Πιάστε επιτέλους κάποιους, τι με ενδιαφέρει αν ο κ. Τάδε Τάδογλου φοροδιαφεύγει αν δεν τον πιάσουν. Τη λίστα με τα ονόματα τη θέλουμε πάνω στο χαρτί για προσαγωγή στα δικαστήρια ή στο χαρτί του προστίμου. Και στη συνέχεια θέλουμε τη λίστα με το τι έγινε τελικά.
Bill (12:25 - 14/10/11)
Έφτασαν την Ελλάδα στην κατάντια και κατηγορούν τους μικροκαταθέτες που προσπάθησαν να σώσουν ό,τι μπορούν από την κακοδιαχείρισή τους. Γιατί τα 20.000 ευρώ για τον Βενιζέλο είναι μικροποσό, αλλά για κάποιους είναι η καβάντζα τους για να τα βγάλουν πέρα στον πάτο που αυτός τους στέλνει με τα μέτρα που περνάει. Κι αν γι' αυτόν το κόστος είναι πολιτικό, για τους Έλληνες πολίτες το κόστος είναι πολύ πραγματικό.

Chris Pronios (12:22 - 14/10/11)
Προσωπικά,

1. Μου είναι ευχάριστο να μαθαίνω ότι ο Υπ. Οικ. μπορεί να διαβάζει τα 4-6-10 νούμερα που του δίνουν σε ένα χαρτί από την μηχανογράφηση ή την όποια άλλη τπηρεσία του Υπουργείου του!

2. Xestika για το γεγονός ότι "Από τις διασταυρώσεις που έγιναν βρέθηκαν 542 περιπτώσεις φορολογουμένων που έχουν κάνει μεταφορές κεφαλαίων άνω των 100.000 ευρώ και έχουν δηλωμένο εισόδημα κάτω από 1000 ευρώ". ΘΑ ΠΙΑΣΕΙ ΚΑΝΕΝΑΝ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ή ΘΑ ΒΑΛΕΙ ΑΛΛΟ ΕΝΑ ΧΑΡΑΤΣΙ για να ρεφάρει αυτή την χασούρα??

3. Xestika για το γεγονός ότι "συνολικά 3.718 φορολογούμενοι με εισόδημα κάτω των 20.000 ευρώ έχουν κάνει το 2009 μεταφορές κεφαλαίων στο εξωτερικό αξίας άνω των 100.000 ευρώ". ΘΑ ΠΙΑΣΕΙ ΚΑΝΕΝΑΝ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ή ΘΑ ΒΑΛΕΙ ΑΛΛΟ ΕΝΑ ΧΑΡΑΤΣΙ για να ρεφάρει αυτή την χασούρα??

4. Xestika για το γεγονός ότι την επόμενη εβδομάδα θα δωθεί στη δημοσιότητα η λίστα με τα φυσικά πρόσωπα που έχουν μεγάλα χρέη στην εφορία. Τα ονόματα τους δεν με ενδιαφέρουν ΚΑΘΟΛΟΥ, τα λεφτά τους ΝΑΙ. ΘΑ ΠΙΑΣΕΙ ΚΑΝΕΝΑΝ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ή ΘΑ ΒΑΛΕΙ ΑΛΛΟ ΕΝΑ ΧΑΡΑΤΣΙ για να ρεφάρει αυτή την χασούρα??

Χρίστος Πρόνιος
S.R. (12:18 - 14/10/11)
«Άλλο το αγωνίζομαι και άλλο το εκβιάζω»

Κάτι παραπάνω ξέρει ο Βενιζέλος από εκβιασμούς που έχει την απειλή της χρεοκοπίας και το "υπαρξιακά" διλήμματα ψωμοτύρι.
Georgios Papadopoulos (11:52 - 14/10/11)
Για κάποιους καταστροφή, για κάποιους μοναδική ελπίδα. Θα δούμε ποιός θα περάσει το δικό του, είναι πολύ ενδιαφέρον match. Πάντως οι παρομοιώσεις της παρούσας και της μελλοντικής κατάστασης με την ζούγκλα, αδικεί την ζούγκλα, διότι στην ζούγκλα υπάρχει τάξη, αρμονία και καθόλου απληστία.





iatronet.gr - Ιατρικό Φόρουμ - Οι ειδικοί σάς 

απαντούν

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΣΧΟΛΙΑΣΜΕΝΑ


Δωρεάν Αθήνα: Όσα μπορείτε να κάνετε στην πόλη χωρίς λεφτά
Οι 10 πιο αστείες κωμωδίες της δεκαετίας
Μέρη με θέα στην Αττική: Όταν κοιτάς από ψηλά
Λιποδιαλύτες: Σπάμε τον μύθο και μαθαίνουμε τα πάντα για τα σκευάσματα-θαύμα
Υπέρταση: Όσα χρειάζεται να ξέρετε και τι να προσέξετε
Οι 14 κορυφαίες διευθύνσεις για κρέπες στην Αθήνα