Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

"Δεν βλέπω απόφαση για Ελλάδα την άλλη εβδομάδα"

Δεν βλέπω πως μπορεί να υπάρξει απόφαση για την Ελλάδα την επόμενη εβδομάδα δηλώνει ο Σόιμπλε. Πρέπει να λυθεί το θέμα του χρέους και της χρηματοδότησης επαναλαμβάνει η Κομισιόν. Καθυστέρηση βλέπει η FAZ.

Δεν βλέπω απόφαση για Ελλάδα την άλλη εβδομάδα
Η επόμενη εβδομάδα μπορεί να είναι πολύ νωρίς για να ληφθεί απόφαση σχετικά με τη χορήγηση περαιτέρω βοήθειας προς την Ελλάδα, δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, όπως μεταδίδει το Reuters.

"Δεν έχουμε ξεφύγει από τον κίνδυνο με την Ελλάδα ακόμα", δήλωσε κατά τη διάρκεια οικονομικού φόρουμ στο Αμβούργο.

"Αυτήν τη στιγμή δεν βλέπω ότι μπορούμε να καταλήξουμε σε απόφαση για την Ελλάδα στο τέλος της επόμενης εβδομάδας, θα ήταν πολύ νωρίς", τόνισε.

Σημειώνεται ότι για τη Δευτέρα έχει προγραμματιστεί το κρίσιμο Eurogroup, από το οποίο η Ελλάδα ελπίζει να υπάρξουν θετικές αποφάσεις.

Ο ίδιος επισήμανε ότι η ισχνή παγκόσμια οικονομία πνίγει τη δυνατότητα επίλυσης της κρίσης της ευρωζώνης.


EE: Απαιτείται συμφωνία για το χρέος και την χρηματοδότηση

"Καλωσορίζουμε την χθεσινή απόφαση της Βουλής", είπε ο εκπρόσωπος της Κομισιόν, σε συνέντευξη τύπου στις Βρυξέλλες. Σημείωσε ωστόσο ότι όπως δήλωσε χθες και ο Ολι Ρεν υπάρχει μια ακόμα σημαντική ψηφοφορία την Κυριακή, αυτή για τον ελληνικό προϋπολογισμό.

Το θετικό αποτέλεσμα θα είναι κρίσιμο για να ανοίξει το δρόμο ώστε να προχωρήσει η συζήτηση τη Δευτέρα για τα άλλα δυο κρίσιμα στοιχεία που πρέπει να συμφωνηθούν, η βιωσιμότητα του χρέους και η χρηματοδότηση των μελλοντικών αναγκών για την Ελλάδα.

«Θα επαναλάβω αυτό που είπε χθες ο κ. Ρεν, ότι το eurogroup δουλεύει για το συγκεκριμένο θέμα με παραγωγικό τρόπο με την τρόικα και την ελληνική κυβέρνηση και ελπίζουμε να ολοκληρωθεί αυτή η προσπάθεια τις επόμενες ημέρες» σημείωσε, προσθέτοντας ότι θα ελπίζει σε αποφάσεις πολιτικής τη Δευτέρα στο eurogroup.


Frankfurter Allgemeine Zeitung: Το χρονοδιάγραμμα δεν μπορεί να τηρηθεί


Ακόμη και μετά την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου αλλά και την επικείμενη έγκριση του προϋπολογισμού, η Ελλάδα δεν μπορεί να περιμένει την άμεση εκταμίευση της επόμενης δόσης, αναφέρουν γερμανικά δημοσιεύματα.

Σύμφωνα με τη Frankfurter Allgemeine Zeitung, όπως «διαφαίνεται, το παρόν χρονοδιάγραμμα για την έγκριση της νέας δόσης δεν μπορεί να τηρηθεί». Όπως αναφέρεται, πριν από τη λήψη της τελικής απόφασης εκ μέρους του Eurogroup θα πρέπει να προηγηθούν αρκετά βήματα. Αφορούν κυρίως την κάλυψη του χρηματοδοτικού κενού που θα προκύψει από τη διετή επιμήκυνση, αλλά και τη διασφάλιση της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους.

Ο Ο. Ρεν δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να υπάρξει τελική συμφωνία την ερχόμενη Δευτέρα, ωστόσο κύκλοι του Eurogroup χαρακτηρίζουν ιδιαίτερα αισιόδοξες τις εκτιμήσεις αυτές του Ευρωπαίου επιτρόπου.

Γι' αυτόν τον λόγο, όπως αναφέρει και η Suddeutsche Zeitung, η συνάντηση της 12ης Νοεμβρίου θεωρείται απλώς «ενδιάμεσο βήμα» στον δρόμο προς τις τελικές αποφάσεις.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v