Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κεφαλογιάννη: Στα 11,5 δισ. ο τζίρος του τουρισμού

Στα 11,5 δισ. ευρώ αναμένεται να ανέλθουν τα έσοδα από τον τουρισμό φέτος, σύμφωνα με την υπουργό Τουρισμού Όλγα Κεφαλλογιάννη. Προανήγγειλε επικοινωνιακή αντεπίθεση της Ελλάδα μέσω διαδικτύου και ειδική καμπάνια στις ΗΠΑ.

  • του Παύλου Υψηλάντη
Κεφαλογιάννη: Στα 11,5 δισ. ο τζίρος του τουρισμού
Το γεγονός ότι η φετινή χρονιά θα αποτελέσει ρεκόρ για τον ελληνικό τουρισμό επιβεβαίωσε προ ολίγου η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη, αναφέροντας ότι οι τουριστικές εισπράξεις αναμένεται να ανέλθουν στα 11,5 δισ. ευρώ.

Η υπουργός προανήγγειλε επικοινωνιακή αντεπίθεση της Ελλάδα μέσω διαδικτύου για το διάστημα Οκτωβρίου - Απριλίου, με στόχο να επηρεαστεί κατά το δυνατόν θετικότερα για την Ελλάδα η απόφαση των ξένων για τον τόπο που θα πραγματοποιήσουν τις διακοπές τους.

Το ύψος της φετινής καμπάνιας θα ανέλθει στα 7,5 εκατ. ευρώ, έναντι 9 εκατ. ευρώ πέρυσι, από τα οποία 3 εκατ. ευρώ αφορούν τις δαπάνες συμμετοχής του ελληνικού τουρισμού σε διεθνείς τουριστικές εκθέσεις. Ανακοινώθηκε ταυτόχρονα ότι θα τρέξει ειδική καμπάνια στην αμερικανική αγορά, αλλά και η διοργάνωση ελληνορωσικού επιχειρηματικού συνεδρίου στην Ελλάδα το 2014.

Ταυτόχρονα αναφέρθηκε ότι γίνονται συντονισμένες ενέργειες για την προβολή της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης ως προορισμών για ταξίδια σύντομων αποδράσεων (city brakes).

Η ρωσική αγορά με αύξηση 47% και η αμερικανική με 27% κατέγραψαν τη μεγαλύτερη άνοδο μεταξύ των χωρών προέλευσης τουριστών για φέτος. Πρωταγωνιστές του φετινού καλοκαιριού αναδείχθηκαν η Καλαμάτα, η Μύκονος, η Σαντορίνη, το Ηράκλειο, η Ρόδος και η Κως.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v