Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αναστολή κινητοποιήσεων αποφάσισε η ΓΕΠΟΕΤ

Μετά τις διευκρινίσεις του υπουργείου Τουρισμού για το καθεστώς χορήγησης αδειών σε δημόσιας χρήσης τουριστικά λεωφορεία η Γενική Πανελλαδική Ομοσπονδία Επιχειρήσεων Τουρισμού αποφάσισε την αναστολή των απεργιακών κινητοποιήσεων.

Αναστολή κινητοποιήσεων αποφάσισε η ΓΕΠΟΕΤ

Την αναστολή των απεργιακών κινητοποιήσεων που ελήφθησαν κατά την διάρκεια έκτακτης γενικής συνέλευσης αποφάσισε η Γενική Πανελλαδική Ομοσπονδία Επιχειρήσεων Τουρισμού (ΓΕΠΟΕΤ), μετά τις διευκρινίσεις που έδωσε το υπουργείο Τουρισμού σχετικά με το καθεστώς της χορήγησης αδειών σε δημόσιας χρήσης τουριστικά λεωφορεία (ΔΧΤΛ).

Σύμφωνα με την ερμηνεία του τμήματος νομοθετικού συντονισμού του υπουργείου Τουρισμού, οι νέες διατάξεις του ν.4254/2014 με τον οποίο χορηγούνται νέες άδειες, τόσο σε καινούρια, όσο και σε μεταχειρισμένα λεωφορεία EURO V ή μεταγενέστερης κατηγορίας ρύπων δεν θίγουν θέματα σχετικά με την αντικατάσταση τουριστικών λεωφορείων τα οποία ρυθμίζονται με το άρθρο 8 του ν. 711/1977.

Ειδικότερα, τονίζεται: «...η απαίτηση να εμπίπτει το ΔΧΤΛ στην κατηγορία εκπομπών ρύπων EURO V ή μεταγενέστερη υφίσταται μόνο σε περίπτωση που αυτό τίθεται σε κυκλοφορία κατά τις διατάξεις του άρθρου 4 του ν.711/77, όπως ισχύει και δεν καταλαμβάνει και τα μεταχειρισμένα ΔΧΤΛ τα οποία τίθενται σε κυκλοφορία σε περίπτωση αντικατάστασης, όπως αυτή ορίζεται στο άρθρο 8 του ως άνω αναφερόμενου νόμου».

Επίσης, στην διευκρινιστική επιστολή του υπουργείου Τουρισμού επισημαίνεται: «...δεν θίγεται το δικαίωμα αντικατάστασης της άδειας κυκλοφορίας του τουριστικού λεωφορείου, έπειτα από σχετική απόφαση των οικείων υπηρεσιών του ΕΟΤ, σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 6 του ν.711/77, όπως ισχύει».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v