Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μηνυτήρια αναφορά για τα χημικά στη Συρία

Στην μηνυτήρια αναφορά καταγγέλλεται ότι υπάρχουν παραβιάσεις του περιβαλλοντικού διεθνούς και Ελληνικού δικαίου από την πλευρά της χώρας μας με αφορμή την καταστροφή των χημικών όπλων της Συρίας.

Μηνυτήρια αναφορά για τα χημικά στη Συρία
Στην Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας προκειμένου να διερευνηθεί διαβιβάστηκε από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου η μηνυτήρια αναφορά της «Κίνησης Πολιτών Ενάντια στην Εξουδετέρωσης των Χημικών Όπλων της Συρίας στη Θάλασσα της Μεσόγειου».

Στην μηνυτήρια αναφορά καταγγέλλεται ότι υπάρχουν παραβιάσεις του περιβαλλοντικού διεθνούς και Ελληνικού δικαίου από την πλευρά της χώρας μας, γιατί παραλείπει να ασκήσει τα δικαιώματα που της δίνει η νομοθεσία για την περιβαλλοντική διακινδύνευση που προκαλεί το γνωστό φορτίο με τα χημικά στην Μεσόγειο.

Όπως υποστηρίζεται, μεθοδεύεται να πραγματοποιηθεί ανοιχτά της Μεσογείου η καταστροφή 1.000 τόνων χημικών από το οπλοστάσιο της Συρίας.

Ακόμη, υπογραμμίζεται στην μηνυτήρια αναφορά ότι υπάρχουν ενδείξεις ποινικών ευθυνών από πράξεις και παραλείψεις κρατικών οργάνων, αναφορικά με την περιβαλλοντική νομοθεσία, αλλά και ευθύνες ενόψει του κινδύνου ζημιάς ρύπων, κ.λπ. στο θαλάσσιο, αλλά και στο ανθρωπογενές περιβάλλον της Μεσογείου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v