Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Alpha: Ξεπλήρωσε στο Δημόσιο για τις προνομιούχες

Είναι η πρώτη από τις τράπεζες που προχωρά στην αποπληρωμή των προνομιούχων μετοχών του Δημοσίου. «Συνεχίζουμε την υλοποίηση του στρατηγικού μας σχεδιασμού», δηλώνει ο Γιάννης Κωστόπουλος.

Alpha: Ξεπλήρωσε στο Δημόσιο για τις προνομιούχες

Τα 940 εκατομμύρια ευρώ των προνομιούχων μετοχών αποπλήρωσε η Alpha Bank στο ελληνικό δημόσιο. Η κίνηση έγινε μετά την επιτυχημένη ολοκλήρωση της AMK του 1,2 δισ. ευρώ και πρακτικά μεταφράζεται σε ισόποση μείωση χρέους. 

Ακολουθεί η Πειραιώς, η οποία σκοπεύει και αυτή, μετά τη δική της αύξηση κεφαλαίου, να προχωρήσει στην αποπληρωμή των προνομιούχων μετοχών.

Η ανακοίνωση της Alpha Bank:

H Alpha Bank ανακοινώνει την εξαγορά των προνομιούχων μετοχών του Ελληνικού Δημοσίου

H Alpha Τράπεζα A.E. ανακοινώνει ότι, σήμερα, 17 Απριλίου 2014, εξαγόρασε από το Ελληνικό Δημόσιο τo σύνολο των προνομιούχων μετοχών (200.000.000) ύψους 940 εκατ. ευρώ, κυριότητας του τελευταίου και εκδόσεως της Τραπέζης.

Ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Τραπέζης, κ. Γιάννης Σ. Κωστόπουλος, δήλωσε:

"Μετά την πρόσφατη επιτυχημένη Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου, προχωράμε πρώτοι στην αποπληρωμή της συμμετοχής του Ελληνικού Δημοσίου μέσω των προνομιούχων μετοχών. Με την υψηλής ποιότητας κεφαλαιακή μας βάση και με σημαντικούς διεθνείς επενδυτές στην διευρυμένη μετοχική μας σύνθεση, συνεχίζουμε την υλοποίηση του στρατηγικού μας σχεδιασμού, ως η Τράπεζα αναφοράς στο Ελληνικό Τραπεζικόσύστημα".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v