Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χρυσοχοϊδης: Από το δημόσιο να φύγουν πρώτα τα πολτικά ρουσφέτια

Πρέπει να γίνει μία αξιολόγηση και όπου υπάρχουν πλεονασματικοί -ενδεχομένως πολλοί, οι οποίοι είναι στα γραφεία και δεν δουλεύουν- τότε θα πρέπει να πάνε στο σπίτι τους αυτοί οι άνθρωποι, ανέφερε ο Μ. Χρυσοχοίδης.

Χρυσοχοϊδης: Από το δημόσιο να φύγουν πρώτα τα πολτικά ρουσφέτια

Υπέρ των απολύσεων από τον δημόσιο τομέα τάχθηκε ο υπουργός Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, μιλώντας στα «Παραπολιτικά 90,1», προσθέτοντας ότι πρέπει να ξεκινήσουν από συγγενείς, φίλους και πελάτες που διόρισαν οι πολιτικοί, μεταδίδει το ΑΠΕ.

Υποστήριξε, επίσης, πως οι δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η χώρα πρέπει να εφαρμοστούν, στη λογική ότι οι ενέργειες είναι ορθολογικές, και τόνισε ότι το θέμα δεν είναι οι απολύσεις αλλά η ανασύνταξη του κράτους.

«Πρέπει να γίνει μία αξιολόγηση και όπου υπάρχουν πλεονασματικοί -ενδεχομένως πολλοί, οι οποίοι είναι στα γραφεία και δεν δουλεύουν- τότε θα πρέπει να πάνε στο σπίτι τους αυτοί οι άνθρωποι, γιατί είναι πλεονασματικοί. Εγώ θα έλεγα, όμως, πριν σας απαντήσω, ότι θα πρέπει να κοιτάξουμε εμείς οι πολιτικοί να δούμε ποιοι έχουν μπει στη Βουλή με ρουσφέτια των πολιτικών και να φύγουν αυτοί πρώτοι. Σε διάφορους οργανισμούς, ποιοι, με ποια ρουσφέτια τόσα χρόνια -και είναι διάφοροι, φίλοι, συγγενείς, πελάτες πολιτικών εννοώ-, και όλα αυτά να αθροιστούν σε ένα νούμερο, παρά να ψάχνουμε να διώξουμε χρήσιμους ανθρώπους» ανέφερε ο υπουργός.
Απαντώντας δε σε σχετική ερώτηση, ο κ. Χρυσοχοΐδης ανέφερε ότι «μεταρρυθμιστής δεν σημαίνει σφαγέας».

«Μεταρρυθμιστής σημαίνει ένας δίκαιος πολιτικός, ο οποίος αλλάζει τα πράγματα υπέρ των πολιτών.

Και ο μεταρρυθμιστής είναι ένας: αυτός που κάνει το δίκαιο κράτος, που δεν ανέχεται, δηλαδή, ρουσφέτια», τόνισε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v