Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε διαβούλευση το σχέδιο δράσης για Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη

Διεξάγεται μέσω του opengov.gr, με καταληκτική ημερομηνία στις 22/09/2014. Τι προβλέπει και ποιοι είναι οι στόχοι.

Σε διαβούλευση το σχέδιο δράσης για Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη

Το Υπουργείο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας καλεί όλους τους εμπλεκόμενους φορείς να καταθέσουν τις προτάσεις τους και να συνδράμουν στην κοινή προσπάθεια για την σύσταση Εθνικού Σχεδίου Δράσης για την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη μέσω του opengov.gr, με καταληκτική ημερομηνία στις 22/09/2014.

Το Υπουργείο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας στο πλαίσιο της ελληνικής προεδρίας κατέθεσε πρόταση Οδηγίας της προεδρίας για τη Δημοσίευση μη-χρηματοοικονομικών πληροφοριών η οποία και υπερψηφίσθηκε από τα κράτη μέλη, και επιβάλλει στις μεγάλες επιχειρήσεις για πρώτη φορά στην Ευρώπη, να δημοσιοποιούν τις επιπτώσεις της δραστηριότητάς τους με διαφάνεια.

Το νέο Εθνικό Σχέδιο Δράσης:

1. Περικλείει την ευθύνη κάθε επιχείρησης ή οργανισμού απέναντι στους ανθρώπους, την κοινωνία και το περιβάλλον για τον τρόπο που τους επηρεάζει από την άσκηση της επιχειρηματικής δραστηριότητας.

2. Αποτελεί εθελοντική αυτο-δέσμευση επιχειρήσεων και οργανισμών και στοχεύει στην υπεύθυνη λειτουργία και διαχείριση των δραστηριοτήτων τους.

3. Προϋποθέτει την ανάληψη πρωτοβουλιών και δραστηριοτήτων, επιπλέον της ελάχιστης συμμόρφωσης με την εκάστοτε νομοθεσία.

Με την πρωτοβουλία της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου, η Ελλάδα έρχεται να προστεθεί στις υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης που διαθέτουν σχέδιο δράσης για την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη.

Το Υπουργείο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας στο πλαίσιο της Στρατηγικής «Ευρώπη 2020» και του Εθνικού Μεταρυθμιστικού Πλαισίου, έθεσε τους εξής βασικούς στόχους έως το 2020:

• Τη διαμόρφωση στο 70% του ποσοστού απασχόλησης στην ηλικιακή ομάδα 20-64 ετών.

• Τη μείωση κατά 450.000 άτομα του πληθυσμού των πολιτών που απειλούνται από τη φτώχεια ή/και τον κοινωνικό αποκλεισμό.

• Τη μείωση κατά 100.000 άτομα του αριθμού των παιδιών και νέων (0-17) που απειλούνται από τη φτώχεια.

• Την κάλυψη άμεσων αναγκών, αλλά και τη διαμόρφωση αποτελεσματικών και βιώσιμων μακροχρόνιων υπηρεσιών κοινωνικής προστασίας, δημιουργώντας ένα «δίχτυ κοινωνικής ασφάλειας».

Το ολοκληρωμένο Σχέδιο της Εθνικής Στρατηγικής για την ΕΚΕ αναπτύχθηκε από Ομάδα Εργασίας που συστάθηκε στη Γενική Γραμματεία Εμπορίου του Υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, στην οποία συμμετείχαν εκπρόσωποι αρμόδιων Υπουργείων, επιχειρηματικών φορέων, μη κυβερνητικών οργανώσεων και της ακαδημαϊκής κοινότητας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v