Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επιστολή Μητσοτάκη σε Ασκούνη για τον έλεγχο των συμβάσεων

Επιστολή προς τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ απέστειλε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, ζητώντας να παρέμβει ώστε να ολοκληρωθεί ο έλεγχος των συμβάσεων που μετατράπηκαν από ορισμένου χρόνου σε αορίστου.

Επιστολή Μητσοτάκη σε Ασκούνη για τον έλεγχο των συμβάσεων

Την παρέμβαση του προέδρου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ) Κώστα Ασκούνη ζητά με επιστολή του ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης, καθώς διαπιστώνει πως σε συγκεκριμένους δήμους συνδικαλιστές παρακωλύουν τον έλεγχο των συμβάσεων που μετατράπηκαν από ορισμένου χρόνου σε αορίστου.

Ο Κ. Μητσοτάκης στην επιστολή του προς τον Κ. Ασκούνη αναφέρει πως στους Δήμους Πειραιά, Ζωγράφου, Πατρών και Χαλανδρίου, υπάλληλοι που δηλώνουν συνδικαλιστές παρακωλύουν τον έλεγχο των συμβάσεων.

Σύμφωνα με τον υπουργό, ο επανέλεγχος της μετατροπής των συμβάσεων ορισμένου χρόνου ή έργου σε αορίστου διενεργείται εντός συγκεκριμένης προθεσμίας, στη Γενική Γραμματεία Πολιτισμού και στους Δήμους Αθηναίων, Πειραιά, Ασπρόπυργου, Νίκαιας – Αγίου Ιωάννη Ρέντη, Ζωγράφου, Χαλανδρίου, Θεσσαλονίκης, Λαρισαίων, Πατρών και Ρεθύμνου.

Η επιλογή των δήμων σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη έγινε με αποκλειστικό κριτήριο το συνολικό αριθμό της μετατροπής συμβάσεων σε αορίστου χρόνου που έχουν πραγματοποιηθεί σε αυτούς.

Ο υπουργός ζητά από τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ να παρέμβει για την τήρηση της νομιμότητας και καταλήγει στην επιστολή του τονίζοντας ότι «είναι ηθική υποχρέωση όλων μας να ελέγξουμε και να εντοπίσουμε εκείνες τις συμβάσεις ορισμένου χρόνου ή έργου που μετετράπησαν σε αορίστου κατά παράβαση των νόμιμων διαδικασιών, προκείμενου να διαλύσουμε οποιαδήποτε σκιά μπορεί να πλανάται ότι αυτές οι μετατροπές δεν έγιναν με σύννομο τρόπο».

*Δείτε την επιστολή στη δεξιά στήλη «Συνοδευτικό Υλικό»  

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v