Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κρίσιμη Διυπουργική για τη βιομηχανία

Η ενίσχυση της καινοτομίας και η μείωση του ενεργειακού κόστους θα συζητηθούν στη σημερινή συνεδρίαση της Διυπουργικής Επιτροπής για τη Βιομηχανική Πολιτική υπό τον υπουργό Ανάπτυξης Νίκο Δένδια.

Κρίσιμη Διυπουργική για τη βιομηχανία

Η μείωση του ενεργειακού κόστους, η ενθάρρυνση της επιχειρηματικότητας και η ενίσχυση της καινοτομίας αλλά και η σύνδεση της επιστημονικής έρευνας με την παραγωγή, είναι μερικά από τα θέματα που θα συζητηθούν στη σημερινή συνεδρίαση της Διυπουργικής Επιτροπής για τη Βιομηχανική Πολιτική, υπό την προεδρία του υπουργού Ανάπτυξης Νίκου Δένδια. 

Στη Διυπουργική Επιτροπή συμμετέχουν οι υπουργοί Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης, Περιβάλλοντος-Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής Γιάννης Μανιάτης και Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Γιάννης Βρούτσης. Στη σημερινή συνεδρίαση έχουν προσκληθεί, λόγω αρμοδιοτήτων επί των θεμάτων που θα συζητηθούν, και οι υπουργοί Παιδείας και Θρησκευμάτων Ανδρέας Λοβέρδος, οι υφυπουργοί Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, Περιβάλλοντος - Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής Ασημάκης Παπαγεωργίου, καθώς και ο Γενικός Γραμματέας Έρευνας & Τεχνολογίας Χρήστος Βασιλάκος

"Από τον ΣΕΒ θα παρευρεθούν ο Πρόεδρος κ. Θόδωρος Φέσσας και ο επίτιμος Πρόεδρος κ. Δημήτρης Δασκαλόπουλος, όπως επίσης ο Αντιπρόεδρος  κ. Ευάγγελος Μυτιληναίος και ο  Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής κ. Γιάννης Κυριακού". 

Την Τρίτη είχε πραγματοποιηθεί συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά κατά την οποία η διοίκηση του ΣΕΒ είχε καταθέσει σειρά αιτημάτων όχι μόνο για τους τομείς που θα συζητηθούν σήμερα, αλλά και για τον τομέα της φορολογίας, της απονομής δικαιοσύνης, κλπ

Ειδικά για τα θέματα του ενεργειακού κόστους, η διοίκηση του ΣΕΒ είχε ζητήσει να εφαρμοστούν "κατ' ελάχιστο" τα μέτρα που είχε εξαγγείλει η ηγεσία του υπουργείου Περιβάλλοντος τον περασμένο Φεβρουάριο. Ελάχιστες από τις συγκεκριμένες εξαγγελίες υλοποιήθηκαν μέχρι σήμερα, ενώ αρκετές εκκρεμούν στις Βρυξέλλες. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v