Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Το νυχτοκάματο των 2 εκατ. ευρώ στην Ψαρού

Δύο εκατομμύρια τζίρο έκανε το Nammos χθες το βράδυ και οι ελεγκτές της κ. Σαβαΐδου φρόντισαν να μη χαθεί ούτε μία απόδειξη. Πάνω από 500.000 ευρώ είναι ο ΦΠΑ που θα εισπράξει το υπουργείο Οικονομικών.

Το νυχτοκάματο των 2 εκατ. ευρώ στην Ψαρού

Πόσα μπορεί να βγάλει ένα από τα πιο διάσημα μπαρ της Μυκόνου μέσα σε μία νύχτα και πόσο ΦΠΑ μπορεί να χάσει το υπουργείο Οικονομικών αν δεν έχει τα μάτια του 14, επίσης μέσα σε μία νύχτα;

Απαντήσεις και στα δύο ερωτήματα δίνει το παράδειγμα του γνωστού μπαρ Nammos στη Μύκονο όπου χθες το βράδυ το κοσμικό ρεπορτάζ λέει πως στα πρώτα τραπέζια οι θαμώνες πλήρωναν έως και 1.000 ευρώ για να απολαύσουν τον Χούλιο Ιγκλέσιας να τραγουδά παρέα με τον Αντώνη Ρέμο.

Για την «ταρίφα» εικόνα δεν έχουμε. Υπάρχει όμως εικόνα για την «ψαριά» του υπουργείου Οικονομικών στην Ψαρού της Μυκόνου, όπου έπιασαν πάγκο από νωρίς πάνω από την ταμειακή μηχανή του Nammos ελεγκτές της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων.

Δύο εκατομμύρια τζίρο έκανε το Nammos χθες το βράδυ και οι ελεγκτές της κ. Σαβαΐδου φρόντισαν να μη χαθεί ούτε μία απόδειξη. Καραούλι πάνω από την ταμειακή μηχανή από την αρχή μέχρι να φύγει και ο τελευταίος θαμώνας.

Πόσα θα εισπράξει το υπουργείο Οικονομικών από αυτήν την... ιστορία; Πάνω από 500.000 ευρώ είναι ο ΦΠΑ που αναλογεί μόνο στα χθεσινά.

Η ιστορία αυτή είναι παραπάνω από ενδεικτική, αφενός για τα λεφτά που παίζουν ακόμα σε επιλεγμένους τομείς της τουριστικής και όχι μόνο αγοράς αλλά και για τα περιθώρια αύξησης των δημοσίων εσόδων αν γίνονται σωστά, στοχευμένα και διαρκώς έλεγχοι.

Η Φορολογική Διοίκηση έχει ακόμα δρόμο μπροστά της και υπό προϋποθέσεις θα μπορούσε να είναι λαμπρός.

Διότι μπορεί να έγινε μια καλή προσπάθεια χθες βράδυ, αλλά μία δεν αρκεί. Πάντως είναι σίγουρα κάτι...

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v