Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συνδρομητική: Κορυφώνεται η αγωνία για το Champions League

Σε ετοιμότητα για την διεκδίκηση των δικαιωμάτων για τις μεταδόσεις των αγώνων του Champions League βρίσκονται Nova και ΟΤΕ. Τις επόμενες μέρες στην Αθήνα εκπρόσωποι της ΤΕΑΜ για την παρουσίαση της πρότασης για την επόμενη τριετία.

Συνδρομητική: Κορυφώνεται η αγωνία για το Champions League

Στην στροφή πριν την τελική ευθεία έχει μπει η διαγωνιστική διαδικασία για τα τηλεοπτικά δικαιώματα των αγώνων του Champions League αλλά και του Europa League, για την περίοδο 2015 – 2018. Το ποδόσφαιρο και δη η κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση της Ευρώπης πουλάει πολύ και αυτό είναι προφανές ότι το γνωρίζουν καλά οι διεκδικητές των δικαιωμάτων, που θα κοντραριστούν για το ποιος θα μεταδίδει τους αγώνες την επόμενη τριετία.

Η Nova, η οποία έχει στο ρόστερ της την μετάδοση των αγώνων για την τρέχουσα περίοδο, και ο ΟΤΕ θα είναι οι βασικοί διεκδικητές των δικαιωμάτων. Ωστόσο είναι βέβαιο ότι κάποιοι από τους αγώνες θα μεταδίδονται από τα ελεύθερα κανάλια, όπως συμβαίνει και σήμερα, αφού και από την πλευρά της UEFA δεν είναι επιθυμητό, για εμπορικούς κυρίως λόγους, το «κλείδωμα» όλων των αγώνων στη συνδρομητική τηλεόραση. Βέβαιο θεωρείται, ωστόσο, ότι το κύριο βάρος των μεταδόσεων και την επόμενη τριετία θα το σηκώσει η συνδρομητική τηλεόραση.

Οι εκπρόσωποι της UEFA και συγκεκριμένα της εταιρείας ΤΕΑΜ, που διαχειρίζεται τα δικαιώματα, θα βρεθούν στην χώρα μας τις επόμενες μέρες προκειμένου να κάνουν την επίσημη παρουσίαση της πρότασης τους για την πώληση των δικαιωμάτων του Champions League αλλά και του Europa League. Οι προτάσεις από τους ενδιαφερόμενους θα κατατεθούν πριν το τέλος του μήνα, πιθανότατα στις 19 Σεπτεμβρίου.

Να σημειωθεί ότι επιθυμία της ΤΕΑΜ είναι η διαδικασία να προχωρήσει άμεσα και να ολοκληρωθεί πριν το τέλος του έτους, ανεξάρτητα από τις εξελίξεις που θα υπάρξουν στο χώρο της συνδρομητικής τηλεόρασης στην Ελλάδα.

Ποδόσφαιρο = Διαφήμιση

Το ενδιαφέρον τόσο της Nova όσο και του ΟΤΕ για τις διοργανώσεις αυτές είναι δεδομένο, αφού το ποδόσφαιρο και κυρίως το Champions League, που αποτελεί την κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση, στην οποία συμμετέχουν τα κορυφαία ποδοσφαιρικά ονόματα τόσο σε επίπεδο συλλόγων όσο και ομάδων, προσελκύει εκατομμύρια τηλεθεατών στους τηλεοπτικούς δέκτες, κάτι που μεταφράζεται σε διαφημιστικά έσοδα.

Οι δύο πλευρές τηρούν, βεβαίως, σιγή ιχθύος για την στρατηγική τους, ωστόσο είναι σαφές πως ομονοούν ότι η κατάληξη των τηλεοπτικών δικαιωμάτων για τις μεγαλύτερες διοργανώσεις ποδοσφαίρου της Ευρώπης την επόμενη τριετία, θα καθορίσει σε σημαντικό βαθμό τα πράγματα στην συνδρομητική τηλεόραση στη χώρα μας.

Ερώτημα παραμένει ποια από τα ελεύθερα κανάλια θα εμπλακούν στη διαδικασία καθώς συνολικά η αγορά των καναλιών καταβάλει προσπάθεια για την περιστολή του κόστους και τα περιθώρια είναι εξαιρετικά στενά.

Παράλληλα η σκληρή κριτική που είχε δεχθεί κατά το παρελθόν η διοίκηση της ΕΡΤ για συμφωνίες της σε σχέση με την μεταδοση αγώνων ποδοσφαίρου καθιστά μάλλον δύσκολη τη συμμετοχή στο νέο διαγωνισμό της κρατικής τηλεόρασης.

Να θυμίσουμε ότι η κριτική αφορούσε το ποσό των 10,2 εκατομμυρίων ευρώ που είχε συμφωνηθεί προκειμένου η κρατική τηλεόραση να έχει το δικαίωμα για την μετάδοση του πρώτου αγώνα επιλογής τις Τετάρτες, για το χρονικό διάστημα 2012 – 2015. Ωστόσο παρά τα όσα είχαν αναφερθεί η συμφωνία τηρήθηκε.

Αντίστοιχα στους αγώνες που αφορούν τη διοργάνωση του Europa League το δικαίωμα μετάδοσης του αγώνα της Πέμπτης έχει ως το τέλος της τρέχουσας περιόδου η τηλεόραση του Αντένα.

Οι φετινές μεταδόσεις

Ως το τέλος της σεζόν που μόλις ξεκίνησε τα τηλεοπτικά δικαιώματα του UEFA Champions League έχει η Nova, η οποία δίνει δυνατότητα στους συνδρομητές της, να παρακολουθούν την Τρίτη και την Τετάρτη τους 15 από τους 16 αγώνες κάθε αγωνιστικής. Επίσης, στο UEFA Europa League η Nova μεταδίδει τα 23 από τα 24 παιχνίδια της κάθε αγωνιστικής.

Έως τον ερχόμενο Δεκέμβριο τα αθλητικά κανάλια της Νova θα μεταδώσουν αποκλειστικά τους 15 από τους 24 αγώνες των Ολυμπιακού, Παναθηναϊκού, ΠΑΟΚ και Αστέρα Τρίπολης για τους ομίλους του UEFA Champions League και του UEFA Europa League.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v