Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αναγνωρίστηκαν τα πρώτα πτυχία αποφοίτων του Μητροπολιτικού Κολλεγίου

Την επαγγελματική ισοδυναμία του τίτλου σπουδών τους με τους αντίστοιχους δημόσιων Ελληνικών ΑΕΙ εξασφάλισαν απόφοιτοι του Μητροπολιτικού Κολλεγίου. Τι δηλώνει ο πρόεδρος του ομίλου ΑΚΜΗ Κ. Ροδόπουλος.

Αναγνωρίστηκαν τα πρώτα πτυχία αποφοίτων του Μητροπολιτικού Κολλεγίου

Οι πρώτες αποφάσεις αναγνώρισης επαγγελματικής ισοδυναμίας των τίτλων σπουδών αποφοίτων του Μητροπολιτικού Κολλεγίου είναι γεγονός. Εχουν εκδοθεί από το Συμβούλιο Αναγνώρισης Επαγγελματικών Προσόντων (ΣΑΕΠ) του Υπουργείου Παιδείας και αφορούν προγράμματα σπουδών πολλών γνωστικών αντικειμένων που προσφέρονται από το Μητροπολιτικό Κολλέγιο.

Ακολουθώντας την προβλεπόμενη από το νόμο διαδικασία, οι απόφοιτοι του Μητροπολιτικού Κολλεγίου αποκτούν αναγνώριση επαγγελματικής ισοδυναμίας των πτυχίων τους με τους αντίστοιχους τίτλους σπουδών των Δημοσίων Ελληνικών ΑΕΙ.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, μεταξύ άλλων αναγνωρίστηκε η επαγγελματική ισοδυναμία στους κλάδους σπουδών Οικονομίας-Διοίκησης, Ειδικής Αγωγής, Λογοθεραπείας και Φυσικοθεραπείας, ενώ αναμένονται σχετικές αποφάσεις και για άλλους κλάδους σπουδών τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Το Μητροπολιτικό Κολλέγιο είναι αναγνωρισμένο από το Ελληνικό Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων καθώς και το Βρετανικό Συμβούλιο Πιστοποίησης και οι τίτλοι σπουδών του παρέχονται απευθείας από τα συνεργαζόμενα βρετανικά πανεπιστήμια.

Λειτουργεί από το 1982 παρέχοντας σπουδές πανεπιστημιακού επιπέδου στην Ελλάδα, με παραρτήματα σε Αθήνα, Πειραιά και Θεσσαλονίκη.

Σε δήλωσή του ο Πρόεδρος του Ομίλου ΑΚΜΗ Κ. Ροδόπουλος, αναφέρει τα εξής: Το άνοιγμα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και στη χώρα μας με την αναγνώριση των επαγγελματικών δικαιωμάτων των αποφοίτων των Κολλεγίων, τα οποία συνεργάζονται με πανεπιστημιακά ιδρύματα της Ε.Ε. οδηγεί πλέον στον ελεύθερο και υγιή ανταγωνισμό δημοσίων και ιδιωτικών εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, γεγονός το οποίο θα έχει θετικά αποτελέσματα για τους αποδέκτες των εκπαιδευτικών υπηρεσιών, τους φοιτητές μας, και για το κοινωνικό σύνολο. Είμαστε βέβαιοι ότι το Μητροπολιτικό Κολλέγιο θα αποτελέσει αρωγό και ισχυρό θεμέλιο στη μεγάλη αυτή προσπάθεια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v