Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Έκτο ρωσικό «κανόνι» στον ελληνικό τουρισμό

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις στελεχών της αγοράς οι Ρώσοι πελάτες του Versa που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στη χώρα μας δεν υπερβαίνουν τις 2.000.

Έκτο ρωσικό «κανόνι» στον ελληνικό τουρισμό

Με αμείωτη ένταση συνεχίζονται οι σεισμικές δονήσεις από τη ρωσική αγορά στον ελληνικό τουρισμό.

Η νέα «δόνηση» είχε επίκεντρο την περιοχή της Αγίας Πετρούπολης και πρωταγωνιστή τον ταξιδιωτικό οργανισμό Versa ο οποίος ανακοίνωσε επίσημα από την ιστοσελίδα του πως αναστέλλει τη λειτουργία του τμήματος εξερχόμενου τουρισμού μέσω του οποίου έστελνε Ρώσους πελάτες του και στην Ελλάδα.

Στην ανακοίνωση η διοίκηση του Versa αναφέρει ωστόσο πως θα επιδιώξει να διατηρήσει το τμήμα εισερχόμενου τουρισμού στο οποίο και βασιζόταν.

Πρόκειται για τον έκτο ρωσικό tour operator που στέλνει πελάτες του στην Ελλάδα που αντιμετώπισε σοβαρά οικονομικά προβλήματα το φετινό καλοκαίρι. Προηγήθηκαν κατά σειρά οι πτωχεύσεις των Neva, Labirint, Intaer, Solvex, Southern Cross. Η εξέλιξη ήταν αναμενόμενη στην ελληνική αγορά και συνδέεται σύμφωνα με παράγοντες του χώρου με τις προηγούμενες πτωχεύσεις ρωσικών tour operator από την ίδια περιοχή.

Το Versa θεωρούνταν το ισχυρότερο ταξιδιωτικό γραφείο της Αγίας Πετρούπολης στον τομέα του εισερχόμενου τουρισμού και το 2013 είχε καταταγεί πρώτο με βάση την κερδοφορία του.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις στελεχών της αγοράς υπολογίζεται πως οι Ρώσοι πελάτες του Versa που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στη χώρα μας δεν υπερβαίνουν τις 2000.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v