Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τουρκολιάς: Να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη τραπεζών - κοινωνίας

Η ανάκαμψη είναι πραγματικότητα και η ύφεση τελείωσε σε τεχνικό επίπεδο, τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής, σε ομιλία του στα εγκαίνια νέας πτέρυγας του Ευαγγελισμού που αποτελεί χορηγία της τράπεζας. Θα συνεχίσει τις δράσεις στήριξης η ΕΤΕ.

Τουρκολιάς: Να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη τραπεζών - κοινωνίας

Η κρίση έδειξε, εκτός των άλλων, ότι η εμπιστοσύνη μεταξύ τραπεζών και κοινωνίας έχει μειωθεί δραματικά και η αποκατάστασή της δεν είναι εύκολη υπόθεση, υπογράμμισε ο επικεφαλής της Εθνικής Τράπεζας, Αλέξανδρος Τουρκολιάς στα εγκαίνια της νέας πτέρυγας του Ευαγγελισμού, μετά από χορηγία 30 εκατ. ευρώ της Εθνικής Τράπεζας.

Ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΤΕ τόνισε ότι οι τράπεζες πρέπει να αναδείξουν και να συνδέσουν μορφές χρηματοδότησης, που να εναρμονίζονται απόλυτα με τον κοινωνικό στόχο μίας υγιούς οικονομίας. «Ανεξάρτητα από το βαθμό ή το εύρος ευθύνης τους, οι τράπεζες πρέπει να δείξουν κατανόηση και θετική στάση στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν επιχειρήσεις και νοικοκυριά. Και η Εθνική, και το πράττει αυτό, με μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα θα συνεχίσει την προσπάθεια αυτή. Διότι, εκτός άλλων, η εμπιστοσύνη δεν αγοράζεται. Κατακτάται με την καθημερινή πρακτική και τις δεσμεύσεις έναντι του κοινού», υπογράμμισε μεταξύ άλλων.

Παράλληλα, διαβεβαίωσε ότι η Εθνική Τράπεζα, ως βασικός αιμοδότης της ελληνικής οικονομίας, θα συνεχίσει παράλληλα να συνδράμει τους τομείς της επιστήμης, των γραμμάτων, των τεχνών και του αθλητισμού, εμπλουτίζοντας την κοινωνική και πολιτιστική προσφορά της στην Ελλάδα.

Σε σχέση με την πορεία της οικονομίας, τόνισε ότι για πρώτη φορά, στα τελευταία έξι χρόνια, μπορούμε, σε ρεαλιστική βάση, να οραματιστούμε την επόμενη μέρα για τη χώρα μας. Όπως ανέφερε, η οικονομική ανάκαμψη είναι πλέον πραγματικότητα και η ύφεση, σε τεχνικό επίπεδο, τελείωσε. 

Αναφορικά με την δωρεά της Εθνικής, ο CEO της τράπεζας τόνισε ότι είχε αποφασιστεί το 2008, αλλά διαδικαστικά ζητήματα και αγκυλώσεις καθυστέρησαν την έναρξη υλοποίησης του έργου. Είναι χαρακτηριστικό ότι το φύλλο της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως για την έγκριση και αποδοχή της χορηγίας εκδόθηκε το ... Μάρτιο του 2011.

Παράλληλα, όπως ανέφερε, η χρηστή διαχείριση της δωρεάς, από το σχεδιασμό μέχρι και την υλοποίηση, επέφερε και σημαντική μείωση του κόστους, ύψους περίπου 7 εκατ. ευρώ, του παραχθέντος έργου. Το εξοικονομηθέν ποσό χρησιμοποιήθηκε για πρόσθετο νοσοκομειακό εξοπλισμό, η παραλαβή του οποίου από τον Ευαγγελισμό ολοκληρώνεται μέσα στο επόμενο τρίμηνο, όπως επίσης και μελέτη για τη βελτίωση του τμήματος Επειγόντων Περιστατικών.

Με το συμφωνηθέν ποσό της δωρεάς αμετάβλητο, ο κ. Τουρκολιάς υπογράμμισε ότι η Εθνική προχωρά σε δράσεις προς τον «Ευαγγελισμό», που είναι σε εξέλιξη σε επίπεδο μελετών, με χρόνο ολοκλήρωσης του συνολικού έργου που εκτείνεται στο 2015. Πρόκειται για κατασκευή νέου κτηρίου επίσης πέντε επιπέδων, που θα περιλαμβάνει χειρουργεία και θαλάμους ανάνηψης Καρδιολογικών και Νευροχειρουργικών μονάδων, σύγχρονο και πλήρως εξοπλισμένο Ακτινολογικό Τμήμα.  

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v