Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στο Αγροτικής Ανάπτυξης η «καυτή πατάτα» των επιδοτήσεων Χατζηγάκη

Προσπάθειες για ανάκληση της απόφασης του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου που ζητά να επιστραφούν τα 387,4 εκατ. ευρώ που είχε μοιράσει ο Σωτήρης Χατζηγάκης στους αγρότες.

Στο Αγροτικής Ανάπτυξης η «καυτή πατάτα» των επιδοτήσεων Χατζηγάκη

Λύση στον πονοκέφαλο που προέκυψε από την απόφαση του Ευρωπαϊκού δικαστηρίου να επιστραφούν ως παράνομες οι αγροτικές ενισχύσεις 387,4 εκατ. ευρώ που δόθηκαν επί υπουργίας Χατζηγάκη καλείται να βρει το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης. 

Το συμπέρασμα συνάγεται από αρμόδιους παράγοντες του υπουργείου οι οποίοι διευκρινίζουν ότι:

1. Είναι σε εξέλιξη όλες οι προβλεπόμενες νομικές διαδικασίες που επιτρέπουν σε ένα κράτος – μέλος να προβάλλει τις θέσεις του επιδιώκοντας καταρχήν ανάκληση εφαρμογής της απόφασης.

2. Η ελληνική πλευρά αξιοποιεί όλο το νομικό οπλοστάσιο που διαθέτει και εξαντλεί κάθε νόμιμη διαδικασία ώστε να φτάσει στον επιδιωκόμενο στόχο.

Το θέμα επανήλθε στην επικαιρότητα μετά από ερώτηση της ΔΗΜΑΡ. Σύμφωνα με το κόμμα η απάντηση του Υπουργού Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη με έγγραφό του το οποίο διαβιβάστηκε στη Βουλή ήταν ότι η αρμοδιότητα για την διαδικασία επιστροφής των κονδυλίων που κρίθηκαν μη συμβατές με την κοινοτική νομοθεσία ανήκει στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

Στην απάντηση τονίζεται ότι αν δεν υλοποιηθεί η απόφαση ανάκτησης η χώρα κινδυνεύει με καταδικαστική απόφαση και πρόστιμο από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο με ταυτόχρονο αποκλεισμό των γεωργικών εκμεταλλεύσεων που έλαβαν την παράνομη ενίσχυση από κάθε περαιτέρω επιδότηση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v