Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σούρλας: Δεν δέχθηκα καμία απειλή για τα κόκκινα επιχειρηματικά δάνεια

Πώς απαντά ο Γενικός Γραμματέας Διαφάνειας Γιώργος Σούρλας στις σημερινές δηλώσεις του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτη Κουρουμπλή.

Σούρλας: Δεν δέχθηκα καμία απειλή για τα κόκκινα επιχειρηματικά δάνεια

«Δεν δέχθηκα καμία απειλή, από οποιονδήποτε, για την αναφορά μου στα κόκκινα επιχειρηματικά δάνεια ύψους 23 δισ. ευρώ που έχουν καταστεί ανεπίδεκτα είσπραξης και την έρευνα που πρέπει να γίνει γι’ αυτά, ούτε αισθάνθηκα μόνος στην προκειμένη περίπτωση αλλά και γενικότερα στον αγώνα κατά της διαφθοράς», απαντά ο Γενικός Γραμματέας Διαφάνειας Γιώργος Σούρλας στις σημερινές δηλώσεις του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτη Κουρουμπλή.

«Με επιστολή μου προς τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος και προς το ΣΔΟΕ ζητώ, όπως υπαγορεύει ο θεσμικός μου ρόλος και αρμοδιότητες, να διερευνηθεί ποιοι πήραν τα δάνεια αυτά, ποιοι τα χορήγησαν, με ποιες εγγυήσεις, σε ποια οικονομική και κοινωνική κατάσταση βρίσκονταν τότε και σε ποια σήμερα. Επίσης ζητώ να διερευνηθεί αν ορισμένοι από αυτούς εμφανίζονται στη λίστα Λαγκάρντ, ή σε άλλες, που διερευνώνται από τις Αρχές. Ακόμη, ουδέποτε αισθάνθηκα μόνος στην άσκηση των καθηκόντων μου κατά της διαφθοράς, αφού είναι εκπεφρασμένη, με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο, η βούληση του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά για πάταξή της.

Στη ραδιοφωνική εκπομπή που επικαλείται ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, είπα ότι πρέπει να ολοκληρωθούν οι έλεγχοι για τα δάνεια αυτά, αφού άλλωστε είναι εκπεφρασμένη η άποψη του Πρωθυπουργού ότι πρέπει να προχωρήσουμε στην πάταξη της διαφθοράς και της φοροδιαφυγής και στην εμπέδωση της διαφάνειας. Η έκφραση αυτής της ξεκάθαρης βούλησης με έκανε να αναλάβω τη Γραμματεία, ο Πρωθυπουργός μου είπε ότι προχωράμε και βάζουμε το μαχαίρι στο κόκκαλο, δεν σταματάμε πουθενά. Έχουμε λοιπόν την εκπεφρασμένη βούληση του Πρωθυπουργού, αλλά χρειάζονται και δικές μας ενέργειες, άμεσα και αποφασιστικά.»

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v