Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μπαίνει «stop» από ΓΓΠΣ στις σπατάλες Δημοσίου για τηλέφωνα

Με το Ενιαίο Σύστημα Πληρωμών δαπάνες και τέλη για τηλεπικοινωνιακές υπηρεσίες θα εξοφλούνται αποκλειστικά και μόνο εφόσον έχουν καταχωρηθεί όλα τα σχετικά στοιχεία.

Μπαίνει «stop» από ΓΓΠΣ στις σπατάλες Δημοσίου για τηλέφωνα

Φρένο στη σπατάλη φορών της Γενικής Κυβέρνησης για εξόφληση λογαριασμών τηλεφώνου επιχειρεί να βάλει το υπουργείο Οικονομικών. Όπως διαμηνύεται, μέσω της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων που λειτουργεί ήδη ενιαίο σύστημα πληρωμών, κανένας φορέας της γενικής κυβέρνησης δεν θα μπορεί να πληρώνει τέλη και λογαριασμούς τηλεπικοινωνιών αν δεν έχει καταχωρηθεί στο σύστημα. Μόνο μέσω της καταχώρησης της σχετικής δαπάνης στο ενιαίο σύστημα πληρωμών πιστοποιείται η «κανονικότητα» της σχετικής δαπάνης.

Μέχρι σήμερα έχουν καταχωρηθεί στο Μητρώο Φορέων του ΕΣΥΠ περίπου 330 από τους 1532 φορείς της Γενικής Κυβέρνησης. Μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου 2014, όλοι οι φορείς οφείλουν, με δική τους ευθύνη και μέριμνα, ακολουθώντας τις οδηγίες της σχετικής εγκυκλίου, να καταχωρηθούν στο Μητρώο Φορέων του ΕΣΥΠ. Υπενθυμίζεται ότι η σχετική προθεσμία έληγε στις 31 Ιουλίου, αλλά δόθηκε επιπλέον δίμηνη παράταση μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου.

Μετά την εκπνοή της παραπάνω προθεσμίας, δαπάνες και τέλη για τηλεπικοινωνιακές υπηρεσίες θα εξοφλούνται αποκλειστικά και μόνο εφόσον έχουν καταχωρηθεί στο ΕΣΥΠ όλα τα σχετικά στοιχεία. Κανένα τέλος και καμία δαπάνη δεν θα αναγνωρίζεται, ούτε θα εκκαθαρίζεται ούτε θα πληρώνεται, αν δεν έχει προηγουμένως καταχωρηθεί στο ΕΣΥΠ. Το αποδεικτικό καταχώρησης που θα εκδίδεται μέσω του ΕΣΥΠ θα πιστοποιεί την κανονικότητα κάθε δαπάνης.

Οι Φορείς της Γενικής Κυβέρνησης πρέπει να ξεκινήσουν την διαδικασία εγγραφής στο σύστημα άμεσα διαφορετικά δεν θα μπορέσουν να εξοφλήσουν τα χρέη τους σε ότι αφορά τις τηλεπικοινωνιακές δαπάνες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v