Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στην Αθήνα τον Ιούνιο ο Μπιλ Κλίντον για το ετήσιο συνέδριο CGI

Στο CGI Ελλάδας και Μεσογείου 2015 οι συμμετέχοντες θα προτείνουν και θα παρουσιάσουν λύσεις και προτάσεις για μακροχρόνια οικονομική ανάπτυξη και ανταγωνιστικότητα για τις χώρες της Μεσογείου.

Στην Αθήνα τον Ιούνιο ο Μπιλ Κλίντον για το ετήσιο συνέδριο CGI

Η Αθήνα θα φιλοξενήσει, για πρώτη φορά επί ευρωπαϊκού εδάφους, συνέδριο του Clinton Global Initiative (CGI), όπως ανακοίνωσε σήμερα, κατά τη διάρκεια του 10ου ετήσιου συνεδρίου του CGI, ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Μπιλ Κλίντον, η πρώην ΥΠΕΞ των ΗΠΑ Χίλαρι Κλίντον και η Τσέλσι Κλίντον.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ, το CGI Mediterranean θα γίνει, όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, τον Ιούνιο του 2015 με σκοπό να «συνδέσει ηγέτες από τον ιδιωτικό και τον δημόσιο τομέα από πολλές χώρες του κόσμου που θα συζητήσουν για τις πολιτικο-οικονομικές εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου» και σύμφωνα με τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ, οι εν λόγω ηγέτες θα «αναζητήσουν λύσεις για τις σημαντικές προκλήσεις που αντιμετωπίζει η ευρύτερη περιοχή, όπως η ανεργία των νέων, η κοινωνική και οικονομική μεταβλητότητα. Μέσω νέων Δεσμεύσεων-στην-Πράξη θα μπορέσουν να αναδείξουν τις τεράστιες δυνατότητες ανάπτυξης ολόκληρης της γεωγραφικής περιοχή».

Την πρωτοβουλία για την διεξαγωγή του συνεδρίου στην Αθήνα είχε η Γιάννα Αγγελοπούλου Δασκαλάκη, μέλος του CGI, η οποία, στην κοινή παρουσίαση με τον Μπ. Κλίντον δήλωσε ιδιαίτερα υπερήφανη που η Αθήνα θα φιλοξενήσει για πρώτη φορά εκδήλωση του Ιδρύματος στην Ευρώπη. «Ένας από τους λόγους που θέλω να συμμετέχω στην πρωτοβουλία του Ιδρύματος Clinton, είναι το ήθος και η στρατηγική τού να μετατρέπουμε Ιδέες σε Πράξεις» δήλωσε η κ. Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη.

Στο CGI Ελλάδας και Μεσογείου 2015 οι συμμετέχοντες θα προτείνουν και θα παρουσιάσουν λύσεις και προτάσεις για μακροχρόνια οικονομική ανάπτυξη και ανταγωνιστικότητα για τις χώρες της Μεσογείου, με δεσμεύσεις σε τομείς όπως η απασχόληση των νέων, η οικονομική δραστηριότητα, οι νέες θέσεις εργασίας και η «πράσινη» ανάπτυξη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v