Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σηκώνει το γάντι ο Σταϊκούρας για την υπόθεση ΕΛΣΤΑΤ

Η αλληλογραφία του Προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ αφορά τον ίδιο και τους παραλήπτες των επιστολών του, υποστηρίζει ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών ξεκαθαρίζοντας ότι ο ίδιος έλαβε επιστολή στις 15 Σεπτεμβρίου.

Σηκώνει το γάντι ο Σταϊκούρας για την υπόθεση ΕΛΣΤΑΤ

Παρέλαβα μόνο δυο επιστολές από τον Πρόεδρο της ΕΛΣΤΑΤ και την πρώτη στις 15 Σεπτεμβρίου, ξεκαθαρίζει ο Χρήστος Σταϊκούρας απαντώντας στις αιτιάσεις του Α. Γεωργίου ότι η κυβέρνηση δεν αντέδρασε στο αίτημα για έρευνα στα στοιχεία του ελλείμματος.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο αναπληρωτή υπουργός Οικονομικών αναφέρει:

«Σε συνέχεια της ανακοίνωσης της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ), την 01.10.2014, σχετικά με την καθυστέρηση παροχής στοιχείων από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους (ΓΛΚ) στην ΕΛΣΤΑΤ, υπογραμμίζονται τα εξής:

1ον. Ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών (Πολιτικός Προϊστάμενος όλων των Οργανικών Μονάδων της Κεντρικής Υπηρεσίας και των Ειδικών Αποκεντρωμένων Υπηρεσιών της Γενικής Γραμματείας Δημοσιονομικής Πολιτικής και του Οργανισμού Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους (ΟΔΔΗΧ) / ΦΕΚ Β’ 2105, 09.07.2012) παρέλαβε 2 επιστολές από τον Πρόεδρο της ΕΛΣΤΑΤ.

Στις 15 Σεπτεμβρίου 2014 και στις 20 Σεπτεμβρίου 2014. Η λοιπή αλληλογραφία του Προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ αφορά τον ίδιο και τους παραλήπτες των επιστολών του, τους οποίους ο ίδιος κάθε φορά προσδιόριζε.

2ον. Ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών, με Απόφασή του, προχώρησε άμεσα, στις 26 Αυγούστου 2014, κατόπιν ηλεκτρονικών επιστολών του Υπουργού Οικονομικών της 30ης Ιουλίου 2014 και 22ης Αυγούστου 2014, στη «Σύσταση, συγκρότηση και ορισμό μελών Ομάδας Εργασίας για τη συγκέντρωση και επεξεργασία στατιστικών στοιχείων περιόδου 1995-2013».

Η Απόφαση μάλιστα αναφέρει ότι η Ομάδα Εργασίας καλείται «να διεκπεραιώσει [το έργο της] σε εύλογο χρόνο». Συνεπώς, οι επιστολές του Προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ προς τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών έπονται της ημερομηνίας σύστασης της Ομάδας Εργασίας.

3ον. Επιστολή της Ομάδας Εργασίας προς την ΕΛΣΤΑΤ, στις 25 Σεπτεμβρίου 2014, η οποία κοινοποιήθηκε στον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών, αναφέρει ότι «τα στοιχεία που σας εστάλησαν στις 10.09.2014 και στις 18.09.2014 αποτελούν προϊόν πολύμηνης εργασίας των υπηρεσιών του ΓΛΚ και του ΟΔΔΗΧ. Η Ομάδα Εργασίας, που συνεστήθη με την αριθ. 2/66793/0004/26.08.2014 Απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών, ανέλαβε το συντονισμό για τη συγκέντρωση, επεξεργασία, αποτύπωση και αποστολή τους».

Η τήρηση της θεσμικής τάξης αποτελεί διαρκές χρέος όλων μας. Η επιλεκτική εφαρμογή της δεν έχει παραχωρηθεί ως δικαίωμα σε κανέναν».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v