Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ένωση Λιμένων Ελλάδος: Επί τάπητος ο νέος κανονισμός ΕΕ

Σύγκλιση απόψεων των θέσεων της λιμενικής βιομηχανίας με τις προωθούμενες εθνικές θέσεις, τις οποίες και θα στηρίξει στη Γενική Συνέλευση της ESPO, διαπίστωσε η Ένωση Λιμένων Ελλάδας το ΔΣ της οποίας συνεδρίασε σήμερα.

Ένωση Λιμένων Ελλάδος: Επί τάπητος ο νέος κανονισμός ΕΕ

Με τα θέματα της Πρότασης Κανονισμού της Ε.Ε. για την ελεύθερη πρόσβαση στην αγορά λιμενικών υπηρεσιών και τις θέσεις που θα υποστηριχθούν στη Γενική Συνέλευση της ΕSPO (Οργανισμός Λιμένων Ευρώπης), ασχολήθηκε το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΛΙΜΕ (Ένωση Λιμένων Ελλάδας) κατά τη σημερινή του συνεδρίαση, η οποία διεξήχθη στην αίθουσα συνεδριάσεων του ΟΛΠ Α.Ε.

Με βάση τα κείμενα της Επιτροπής Διακυβέρνησης Λιμένων (Port Governance Committee) της ESPO για όλα τα σημαντικά θέματα του υπό ψήφιση νέου Κανονισμού (τιμολόγηση, κρατικές ενισχύσεις, βυθοκόρηση, πλοήγηση, συμβάσεις παραχώρησης, περιορισμοί πρόσβασης στην αγορά, λιμενικά τέλη κ.ά.) και μετά από την τεκμηριωμένη εισήγηση του ειδικού συνεργάτη της Γενικής Γραμματείας ΛΛΠΝΕ του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου κ. Κρίτωνα Βαλλερά, το Δ.Σ. διαπίστωσε σύγκλιση απόψεων των θέσεων της λιμενικής βιομηχανίας με τις προωθούμενες εθνικές θέσεις, τις οποίες και θα στηρίξει η ΕΛΙΜΕ στη Γενική Συνέλευση της ESPO την επόμενη εβδομάδα (3 και 4.11.2014).

Το Δ.Σ. της ΕΛΙΜΕ αποφάσισε επίσης την ανασύνθεση της εκπροσώπησής της στο Δ.Σ. του Ινστιτούτου Λιμενικής Κατάρτισης «ΕΞΑΝΤΑΣ», καθώς και τη συγκρότηση δύο επιτροπών εκ των μελών του: (α) Επιτροπή για τις σχέσεις Λιμένων και τοπικής Αυτοδιοίκησης και (β) Επιτροπή Λειτουργικών θεμάτων Λιμένων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v