Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μαθιός: Χρειάζονται αλλαγές στη ρύθμιση για τα ληξιπρόθεσμα

Την ανάγκη παρεμβάσεων στη ρύθμιση για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές, ώστε αυτή να συνάδει με τους αναπτυξιακούς στόχους για την οικονομία, επισημαίνει ο πρόεδρος του ΣΒΑΠ Δημήτρης Μαθιός.

Μαθιός: Χρειάζονται αλλαγές στη ρύθμιση για τα ληξιπρόθεσμα
Η ρύθμιση της κυβέρνησης για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές δεν ανταποκρίνεται στις σημερινές ειδικές ανάγκες της οικονομίας, σημείωσε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Αττικής και Πειραιώς Δημήτρης Μαθιός σε σύσκεψη του Δ.Σ. του Συνδέσμου με θέμα την νομοθετική ρύθμιση των οφειλών στο Δημόσιο.

«Η φιλοσοφία του αποκλεισμού από την ρύθμιση των οφειλών όσων οφείλουν 1 εκατ. ευρώ ή περισσότερο σε συνδυασμό με την πρακτική όσοι χρωστούν λίγα, έως 15.000 ευρώ, να πληρώνουν σε πολλές δόσεις, ενώ όσοι χρωστούν πολλά, περισσότερα από 15.000 ευρώ, να πληρώνουν σε λιγότερες δόσεις μπορεί να αναλύεται ορθά από τεχνοκρατική άποψη, αλλά δεν ανταποκρίνεται στις σημερινές ειδικές ανάγκες της οικονομίας. Πολύ δε περισσότερο στους αναπτυξιακούς της στόχους», σημείωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΣΒΑΠ.

Επιχειρηματολογώντας στην άποψη του αυτή ο κ. Μαθιός πρόσθεσε: «Κάθε πρωτοβουλία για ρύθμιση προβλημάτων στην οικονομία πρέπει να έχει ως βάση τη διπλή σημερινή έκτακτη ανάγκη των επιχειρήσεων αλλά και των οικονομικών στόχων. Την κάλυψη της ρευστότητας που θα παραμένει εξαιρετικά χαμηλή όσο ο τραπεζικός τομέας και οι δημόσιες επενδύσεις απέχουν από την χρηματοδότηση της οικονομίας. Την ενίσχυση των επιχειρήσεων για να ανταποκριθούν με νέα κεφάλαια στις απαιτήσεις της ανάπτυξης και στην εθνική μας υποχρέωση να αντιμετωπίσουμε το εντονότατο κοινωνικό αλλά και οικονομικό πρόβλημα της ανεργίας. Ελπίζουμε ότι, η κυβέρνηση επανεξετάζοντας τη ρύθμιση στις λεπτομέρειες της εφαρμογής της, θα προχωρήσει σε εύστοχες παρεμβάσεις και προς την κατεύθυνση που υποδεικνύουμε».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v