Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νέος μεγάλος πολυεθνικός πελάτης στον Πειραιά

Πύλη για την Ευρώπη το λιμάνι του Πειραιά. Ο Τάσος Βαμβακίδης, μιλώντας στο Bloomberg, αποκάλυψε ότι και νέα ασιατική πολυεθνική επέλεξε τον Πειραιά για τη μεταφορά των προϊόντων της στην Ευρώπη.

Νέος μεγάλος πολυεθνικός πελάτης στον Πειραιά

Η θυγατρική μονάδα της κινεζικής Cosco Pacific, η Σταθμός Εμπορευματοκιβωτίων Πειραιά Α.Ε., δηλώνει πως επεκτείνει τις δραστηριότητές της ώστε να ανταποκριθεί και σε τέταρτη πολυεθνική που επιλέγει τον Πειραιά, δίνοντας έτσι νέα ώθηση στην προσπάθεια του λιμανιού να γίνει η εμπορική πύλη της Ευρώπης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Euro2day.gr, η νέα πολυεθνική εταιρεία είναι η Sony.

Η Σταθμός Εμπορευματοκιβωτίων Πειραιά δήλωσε ότι από τα μέσα του έτους προσέθεσε μία μη κινεζική ασιατική εταιρεία κατασκευής ηλεκτρονικών στη λίστα των πελατών της που θα χρησιμοποιεί τον Πειραιά για να μεταφέρει τα προϊόντα της στην κεντρική Ευρώπη. Η είδηση αποκαλύπτεται από τον κ. Τάσο Βαμβακίδη, εμπορικό διευθυντή της Σταθμός Εμπορευματοκιβωτίων Πειραιά, ο οποίος μίλησε στο πρακτορείο Bloomberg.

Έτσι, μετά τη Huawei Technologies, τη ZTE Corp και τη Hewlett-Packard, μία ακόμη εταιρεία επιλέγει τον Πειραιά. 

Σημειώνεται πως ο κ. Βαμβακίδης δεν κοινοποίησε το όνομα της εταιρείας επικαλούμενος ανησυχίες «για πιθανές κλοπές προϊόντων της». «Μιλάμε για προϊόντα υψηλής αξίας», τόνισε ο ίδιος.

Αναφερόμενος γενικότερα στην πορεία της αγοράς και του Πειραιά, ο κ. Βαμβακίδης είπε: «Ο όγκος φορτίων στη Μεσόγειο αυξάνεται. Έτσι πρέπει να είσαι παρών. Η αγορά δεν περιμένει».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v