Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Καραβίτης: Ο ΕΝΦΙΑ είναι ένας δίκαιος φόρος

"Υπήρχε δημοσιονομική ανάγκη να μπει αυτός ο φόρος. Οσοι δεν θέλουν θα πρέπει να πουν από που θα βρεθούν τα λεφτά", ανέφερε ο κ. Νίκος Καραβίτης.

Καραβίτης: Ο ΕΝΦΙΑ είναι ένας δίκαιος φόρος
Προκλητικός εμφανίστηκε ο πρώην σύμβουλος του υπουργείου οικονομικών καθηγητής, Νίκος Καραβίτης, για το θέμα του ΕΝΦΙΑ.

Ο Κ. Καραβίτης που έχει δεχθεί τα πυρά από τους βουλευτές της συγκυβέρνησης υπεραμύνθηκε, με δηλώσεις του σε τηλεοπτικό σταθμό, του σχεδίου για τον ειδικό φόρο στα ακίνητα τονίζοντας πως «πρόκειται για ένα δίκαιο φόρο και αναλογικό».

Συγκεκριμένα σημείωσε:

«Είμαι ο μοναδικός ο οποίος είχε ασχοληθεί με τον ΕΝΦΙΑ και τον επέβαλλα μόνος στην Ελλάδα. Ηταν ένας φόρος ο οποίος ήταν αναγκαίος μετά την λήξη του ΕΤΤΗΔΕ και του ΕΤΕ. Οι πιέσεις της τρόικας ήταν πως αν δεν είχατε ένα νέο φόρο θα παραμένατε στο προηγούμενο καθεστώς. Μέχρι τότε δεν είχαμε φόρο ακινήτων στην Ελλάδα.Επρεπε να βρεθεί ένας φόρος που θα είναι αποσυνδεδεμένος από το θέμα των αντικειμενικών αξιών. Υπήρχε δημοσιονομική ανάγκη να μπει αυτός ο φόρος. Οσοι δεν θέλουν θα πρέπει να πουν από που θα βρεθούν τα λεφτά» ανέφερε ο ίδιος ενώ στη συνέχει συμπλήρωσε:

«Ο ΕΝΦΙΑ είναι δίκαιος φόρος γιατί ο καθένας επιβαρύνεται ανάλογα με την περιουσία του. Θα προχωρούσα και πάλι στην επιβολή του ΕΝΦΙΑ».

ΠΗΓΗ: Real.gr

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v