Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εκτός... καταστατικού θέτει ο Βενιζέλος τον Παπανδρέου

Τι αναφέρει άτυπη ενημέρωση της Χαριλάου Τρικούπη για την πρόταση του Γιώργου Παπανδρέου για τη διεξαγωγή συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ.

Εκτός... καταστατικού θέτει ο Βενιζέλος τον Παπανδρέου
Νέα επίθεση στον Γιώργο Παπανδρέου εξαπολύει η Χαριλάου Τρικούπη όσον αφορά την πρόταση του πρώην πρωθυπουργού για συνέδριο ΠΑΣΟΚ, επισημαίνοντας ότι δεν συνάδει με το καταστατικό του κόμματος.

Σε άτυπη ανακοίνωση της Χαριλάου Τρικούπη, αναφέρεται σχετικά: «Έχει δημιουργηθεί σε ορισμένους η εσφαλμένη εντύπωση ότι η πρόταση που κατατέθηκε πριν λίγες ημέρες αφορά τη διεξαγωγή συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ σύμφωνα με το καταστατικό και με σεβασμό στο τίτλο, στο έμβλημα και γενικότερα στην ταυτότητα του κινήματος. Η πρόταση όμως που διατυπώθηκε κινείται εκτός του καταστατικού πλαισίου και θέτει τα πάντα υπό συζήτηση χωρίς κανένα φραγμό: ούτε το όνομα, ούτε το έμβλημα, ούτε την πολιτικό-αξιακή ταυτότητα».

«Το ΠΑΣΟΚ», συνεχίζει η Χαριλάου Τρικούπη, «κηρύσσεται σε κατάσταση υπαρξιακής κρίσης που μηδενίζει την εισφορά και το ρόλο του στη σταθεροποίηση της χώρας και στην ασφαλή έξοδο από την κρίση. Η πρόταση απευθύνεται άλλωστε σε όσους κινούνται στον ευρύτερο χώρο, άρα στο χώρο της δημοκρατικής παράταξης και όχι στα μέλη και τις οργανώσεις του ΠΑΣΟΚ. Η πρόταση συνεπώς αυτή, ενώ εκλαμβάνεται από κάποιους ως πρόταση σεβασμού των κομματικών δομών και διαδικασιών του ΠΑΣΟΚ, συνίσταται στην αμφισβήτηση τους στο όνομα μιας άλλης κατάστασης που πρέπει -υποτίθεται- να δημιουργηθεί εκ του μηδενός με ασαφή και απροσδιόριστα τα πάντα. Χωρίς καμία αναφορά επί της ουσίας για τα μεγάλα ανοικτά θέματα της χώρας που απασχολούν τους πολίτες. Αυτή είναι μια πολιτική προσέγγιση σεβαστή στη διαφορετικότητα της. Δεν είναι όμως η απόφαση των οργάνων του ΠΑΣΟΚ».

Αντιθέτως, συνεχίζει το non paper της Χαριλάου Τρικούπη, «οι αποφάσεις της ΚΠΕ και του Π.Σ. για τη διεξαγωγή προγραμματικού συνεδρίου της Δημοκρατικής Προοδευτικής Παράταξης διασφαλίζουν τη συντεταγμένη λειτουργία και συμμετοχή του ΠΑΣΟΚ με τα όργανα, τις οργανώσεις και τα μέλη του και ταυτόχρονα την άμεση και ενεργό συμμετοχή άλλων κινήσεων, των εταίρων μας της Ελιάς και όλων των δημοκρατικών προοδευτικών πολιτών που το επιθυμούν μέσω των προσυνεδριακών διαδικασιών».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v