Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΣΕΒΕ: Εναρκτήριο συνέδριο για το έργο TRIGGER

Το ευρωπαϊκό έργο TRIGGER στοχεύει πρωτίστως στην αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού της Ελλάδας και της Βουλγαρίας στην αγορά εργασίας, μέσα από τη δικτύωση και τη συνεργασία μεταξύ των ακαδημαϊκών ιδρυμάτων και των επιχειρήσεων.

ΣΕΒΕ: Εναρκτήριο συνέδριο για το έργο TRIGGER

Στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου «Διακρατική Πρωτοβουλία για την Παροχή Καθοδήγησης Αποφοίτων και Επιχειρηματικότητα - Transnational Initiative for Guidance of Graduated and Entrepreneurship» με ακρωνύμιο «TRIGGER», το οποίο συγχρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας «Ελλάδα - Βουλγαρία 2007-2013», διοργανώνεται το Εναρκτήριο Συνέδριο του έργου, με τίτλο «Ενίσχυση Επιχειρηματικότητας Μέσω της Δικτύωσης και της Αξιοποίησης του Ανθρώπινου Κεφαλαίου».

Το συνέδριο διοργανώνει ο Σύνδεσμος Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος (ΣΕΒΕ), την Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2014 στις 18.00, στο ξενοδοχείο Domotel Les Lazaristes, Κολοκοτρώνη 16, στη Σταυρούπολη Θεσσαλονίκης.

Το ευρωπαϊκό συγχρηματοδοτούμενο έργο TRIGGER στοχεύει πρωτίστως στην αξιοποίηση του πολύτιμου ανθρώπινου δυναμικού της περιοχής των δύο χωρών στην αγορά εργασίας, μέσα από τη δικτύωση και τη συνεργασία μεταξύ των ακαδημαϊκών ιδρυμάτων και της επιχειρηματικής κοινότητας, το οποίο αποτελεί και βασικό στόχο του συνεδρίου. Συγκεκριμένα, μέσα από την υλοποίηση μιας ολοκληρωμένης δέσμης ενεργειών, επιχειρείται η ένταξη στην αγορά εργασίας και η ενίσχυση της αυτοαπασχόλησης 200 νέων αποφοίτων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης σε Ελλάδα και Βουλγαρία.

Την εκδήλωση θα χαιρετήσει ο υπουργός Μακεδονίας και Θράκης Γ. Ορφανός, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος Δρ Κ. Λουφάκης και εκπρόσωποι της Κοινής Τεχνικής Γραμματείας του Ε.Π. Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας «Ελλάδα - Βουλγαρία 2007-2013» και της Ένωσης Βουλγάρικων Βιομηχανιών.

Εκπρόσωποι του υπουργείου Μακεδονίας και Θράκης και της ακαδημαϊκής και επιχειρηματικής κοινότητας (Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, CITY College, ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ) θα παραθέσουν εισηγήσεις σχετικά με τις δράσεις του έργου TRIGGER και την αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού της διασυνοριακής περιοχής στην αγορά εργασίας, με σκοπό τη δικτύωση και την ανάπτυξη επιχειρηματικών συνεργειών, για την αντιμετώπιση της ανεργίας στη διασυνοριακή περιοχή.

Η είσοδος στο συνέδριο είναι ελεύθερη και με το πέρας της εκδήλωσης θα δοθούν βεβαιώσεις συμμετοχής.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v