Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ντράγκι: Δεν υπάρχει υπερφορολόγηση στην Ελλάδα

Η φορολογία στη χώρα είναι χαμηλότερη από το μέσο όρο τόσο της ευρωζώνης όσο και της Ευρωπαικής Ένωσης δηλώνει ο κεντρικός τραπεζίτης. Θετικός για το ρόλο της τρόικας.

Ντράγκι: Δεν υπάρχει υπερφορολόγηση στην Ελλάδα
Η φορολογική επιβάρυνση στην Ελλάδα είναι χαμηλότερη του μέσου ευρωπαικού όρου παρά την άνοδο που κατέγραψε τα τελευταία έτη, τόνισε ο Μ. Ντράγκι σε επιστολή που απέστειλε στον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Κ. Χρυσόγονο.

Ο δείκτης φορολογίας προς GDP κινείται στο 34,2% το 2013, αρκετά χαμηλότερα του μέσου όρου στην ευρωζώνη αλλά και στην ΕΕ των 28 κρατών-μελών σημείωσε ο κ. Ντράγκι, μεταδίδει η WSJ.

Στην επιστολή του ο επικεφαλής της ΕΚΤ υπερασπίζεται το ρόλο της τρόικας.

Οι συμβουλές που παρέχει η τρόικα έχουν ως στόχο την επίτευξη υγειών δημόσιων οικονομικών, χρηματοοικονομικής σταθερότητας και ανταγωνιστικότητας ώστε να δημιουργηθούν συνθήκες για διατηρήσιμη ανάπτυξη και μείωση της ανεργίας, αναφέρει ο κ. Ντράγκι.

Οι μεταρρυθμίσεις που εφαρμόζει η Ελλάδα περιλαμβάνουν διάφορα μέτρα με στόχο την βελτίωση του φορολογικού συστήματος αλλά και την αποτελεσματικότητα της φορολογικής διοίκησης, σημειώνει στην επιστολή του ο κεντρικός τραπεζίτης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v