Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τελεσίγραφο Μέρκελ στην κυβέρνηση Τσίπρα

Η ευθύνη των εξελίξεων ανήκει στην ελληνική κυβέρνηση, υπογράμμισε η γερμανίδα καγκελάριος μιλώντας σε κλειστή συνεδρίαση του κόμματός της. Εκταμίευση της δόσης μόνο με τήρηση των δεσμεύσεων. Δεν υπάρχει θέμα κουρέματος του χρέους.

Τελεσίγραφο Μέρκελ στην κυβέρνηση Τσίπρα
Αυστηρό μήνυμα προς τη νέα ελληνική κυβέρνηση έστειλε η Γερμανίδα καγκελάριος, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το γερμανικό Reuters και μεταδίδει ο ανταποκριτής του MEGA στο Βερολίνο Π. Βαλασόπουλος.

Μιλώντας σε κλειστή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματός της, η κ. Μέρκελ φέρεται να είπε -σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το πρακτορείο- ότι αναμένει από την Ελλάδα να επαναβεβαιώσει τις δεσμεύσεις της στο πρόγραμμα στήριξης.

Η ίδια φέρεται να υπενθύμισε πως το πρόγραμμα τελειώνει στο τέλος Φεβρουαρίου, σημειώνοντας ότι η τελευταία δόση προς τη χώρα μας δεν έχει πληρωθεί και πως θα εκταμιευθεί μόνο εάν η Ελλάδα τηρήσει τις δεσμεύσεις της.

Η ευθύνη για τις περαιτέρω εξελίξεις ανήκει στην ελληνική κυβέρνηση, φέρεται να είπε η καγκελάριος.

Παράλληλα, η κ. Μέρκελ έστειλε το μήνυμα πως για το Βερολίνο δεν υπάρχει λόγος κουρέματος του ελληνικού χρέους, αφού φέρεται να δήλωσε ότι εκπλήσσεται που η πολιτική συζήτηση περιστρέφεται γύρω από το χρέος, καθώς η διεθνής κοινότητα έχει μειώσει τα επιτόκια και η αποπληρωμή αρχίζει το 2020.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v