Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κουντουρά: Οι τρεις προτεραιότητες στον τουρισμό

Χωροταξία, φορολογία, νέος αναπτυξιακός νόμος οι προτεραιότητες της νέας κυβέρνησης στο χώρο του τουρισμού. Μόνο θετικές προοπτικές βλέπει ο υπουργός Γ. Σταθάκης. Αποκατάσταση αδικιών υποσχέθηκε η υπουργός Αναπληρωτής Ελ. Κουντουρά.

Κουντουρά: Οι τρεις προτεραιότητες στον τουρισμό

Εν μέσω ιδιαίτερα θετικού κλίματος και με εκατέρωθεν φιλοφρονήσεις ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η τελετή παράδοσης του χαρτοφυλακίου τουρισμού από την απερχόμενη υπουργό Όλγα Κεφαλογιάννη στον υπουργό Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού Γιώργο Σταθάκη και την υπουργό Αναπληρωτή Έλενα Κουντουρά. 

Ο νέος εποπτεύων του τομέα τουρισμού Γ. Σταθάκης αλλα και η κα Κουντουρά, είχαν μόνο καλά λόγια για την απερχόμενη υπουργό και το έργο που επιτέλεσε τα τελευταία δυόμιση χρόνια.

Αναφερόμενοι στις προοπτικές του ελληνικού τουρισμού είπαν πως μόνο θετικές προδιαγράφονται, επισημαίνοντας πως η νέα πολιτική ηγεσία θα αξιοποιήσει το υπάρχων θεσμικό πλαίσιο και θα επικεντρωθεί στην επίλυση θυμάτων που θέτουν εμπόδια στην περαιτέρω ανάπτυξη του τομέα.

Τόνισαν χαρακτηριστικά πως προτεραιότητα θα είναι η επίλυση θεμάτων χωροταξίας, του καθεστώτος φορολόγησης, η παρουσίαση ενός νέου αναπτυξιακού νόμου και οι προσπάθειες για να επιτευχθεί ο στόχος ενός τουρισμού δωδεκάμηνης διάρκειας.

Στην αρχή της σύντομης ομιλίας του ο Γ. Σταθάκης σημείωσε πως δεν είναι η πρώτη φορά που ασχολείται με τον τουρισμό, καθώς η πρώτη φορά που εργάστηκε ήταν ο σύμβουλος του ΕΟΤ.

Από την πλευρά της η υπουργός Αναπληρωτής Τουρισμού, Ελ. Κουντουρά, ευχαρίστησε με την σειρά της την Ολ. Κεφαλογιάννη, επισημαίνοντας ότι μεταξύ άλλων δέσμευση της κυβέρνησης η αποκατάσταση αδικιών και ζήτησε από την απερχόμενη υπουργό την συνεργασία της και στο μέλλον.

Η απερχόμενη υπουργός Τουρισμού Ολ. Κεφαλογιάννη έκανε αρχικά λόγο για τους φόβους που καλλιεργήθηκαν τον τελευταίο καιρό για την δημιουργία οριακών καταστάσεων με αφορμή τις πολιτικές εξελίξεις στην χώρα μας, αλλά ταυτόχρονα δήλωσε χαρούμενη για το γεγονός ότι αναλαμβάνει το χαρτοφυλάκιο και πάλι μια γυναίκα, επισημαίνοντας πως σε συνδυασμό με τον νεαρό σε ηλικία πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα δημιουργούν τις ελπίδες για ένα θετικό αποτέλεσμα.

Η ίδια μίλησε ακόμη για θεσμική υποβάθμιση του τουρισμού μετά την ένταξη των αρμοδιοτήτων του υπουργείου στο νέο υπερυπουργείο υπό τον Γ. Σταθάκη.

Η Ολ. Κεφαλογιάννη αναφέρθηκε στην πλήρη αποδιοργάνωση που επικρατούσε στο χώρο του τουρισμού όταν επανασυστήθηκε το υπουργείο το 2012, σημειώνοντας ιδιαίτερα τα δύο θεσμικά πλαίσια που προωθήθηκαν στην Βουλή, τα οποία δημιουργούν ένα εντελώς νέο επενδυτικό περιβάλλον και έχουν στόχο την προώθηση των ειδικών μορφών τουρισμού.

Τέλος η απερχόμενη υπουργός εκθείασε την πληθώρα υψηλού επιπέδου στελεχών που διαθέτει το υπουργείο Τουρισμού και ο ΕΟΤ, προτρέποντας την νέα ηγεσία να τους αξιοποιήσει.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v