Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μηλιός: «Ναι» σε πρόσωπο της ΝΔ για ΠτΔ

Θα θέσουμε ξανά το θέμα ότι η εξυπηρέτηση του δημόσιου χρέους δεν μπορεί να λειτουργεί σαν τροχοπέδη για την ανάπτυξη, δήλωσε ο Γιάννης Μηλιός όσον αφορά την αυριανή συνάντηση Τσίπρα-Ντάισελμπλουμ.

Μηλιός: «Ναι» σε πρόσωπο της ΝΔ για ΠτΔ

«Ένα πρόσωπο με κύρος, από τον χώρο της ΝΔ, είναι μια συναινετική λύση την οποία θα μπορούσαμε να αποδεχτούμε, αλλά να την κατανοήσει ως τέτοια και ο ελληνικός λαός» δήλωσε το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Μηλιός, μιλώντας στον ραδιοσταθμό Βήμα για τον υποψήφιο Πρόεδρο Δημοκρατίας.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ, ο κ. Μηλιός αναφέρθηκε, επίσης, στην αυριανή συνάντηση Τσίπρα-Ντάισελμπλουμ, σημειώνοντας: «Χρειαζόμαστε μια νέα συμφωνία, νέα συμφωνία σημαίνει ότι συμφωνούν και τα δύο μέρη». Προσέθεσε: «Θα θέσουμε ξανά το θέμα ότι η εξυπηρέτηση του δημόσιου χρέους δεν μπορεί να λειτουργεί σαν τροχοπέδη για την ανάπτυξη. Δεν μπορεί, δηλαδή, να απορροφάει τεράστιους πόρους από την ελληνική οικονομία. Χρειαζόμαστε έναν δημοσιονομικό χώρο για να ασκηθούν οι αναπτυξιακές και κοινωνικές πολιτικές που έχει ανάγκη η χώρα και ο ελληνικός λαός. Έχω την αίσθηση ότι και η άλλη πλευρά αντιλαμβάνεται αυτό το ζήτημα».

Ανέφερε, επίσης: «Μπαίνουμε σε μια διαπραγμάτευση για το κούρεμα του χρέους [...]. Η θέση που προβάλλουμε και αφορά τη λύση που δόθηκε το 1953 στη Γερμανία, έχει τεράστιο ηθικό και συμβολικό βάρος, γιατί ακριβώς, δείχνει τον ρόλο που έπαιξε η Ελλάδα τότε, όταν η Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γερμανίας βρισκόταν στην ίδια κατάσταση».

«Από κει και πέρα, σε τεχνικό επίπεδο, ο διάβολος κρύβεται στις λεπτομέρειες. Μπορούν να υπάρξουν λύσεις χωρίς μείωση της ονομαστικής αξίας των χρεογράφων, οι οποίες να ισοδυναμούν με κούρεμα του μεγαλύτερου μέρους του χρέους» σημείωσε ο κ. Μηλιός.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v