Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μάρδας: Λεφτά υπάρχουν σε φοροδιαφυγή, λαθρεμπόριο και... θυρίδες

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, χρήματα θα βρεθούν από την πάταξη του λαθρεμπορίου και της φοροδιαφυγής, αλλά και από καταθέσεις που έχουν βγει παράνομα στο εξωτερικό.

Μάρδας: Λεφτά υπάρχουν σε φοροδιαφυγή, λαθρεμπόριο και... θυρίδες

Μνημόνιο και συμφωνία είναι διαφορετικά, ξεκαθάρισε στα Παραπολιτικά 90,1 ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Δημήτρης Μάρδας. 

Αναφερόμενος στα προβλήματα ρευστότητας, είπε ότι το θέμα δεν λύνεται μόνο από μια διέξοδο αφήνοντας να εννοηθεί ότι υπάρχουν και άλλες πηγές χρηματοδότησης. Εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι η χώρα θα καταφέρει να βρει τα χρήματα που χρειάζεται, λέγοντας χαρακτηριστικά «έχουμε αρκετές πόρτες για να βρούμε τα λεφτά».

Τόνισε ότι στην Τράπεζα της Ελλάδας υπάρχουν χρήματα από φορείς του δημοσίου που μπορούν να χρησιμοποιηθούν, αλλά και από ομόλογα. Είπε πως τα χρήματα αυτά είχαν χρησιμοποιηθεί και από την προηγούμενη κυβέρνηση. Ερωτηθείς για το εάν θα ολοκληρωθεί η αξιολόγηση, απάντησε πως είναι στους στόχους της κυβέρνησης. 

Σύμφωνα με τον Δημ. Μάρδα χρήματα θα βρεθούν από την πάταξη του λαθρεμπορίου και της φοροδιαφυγής αλλά και από καταθέσεις που έχουν βγει παράνομα στο εξωτερικό, ενώ άφησε να εννοηθεί ότι η χώρα θα χρειαστεί χρήματα.

Είπε ότι χρήματα θα βρεθούν και από το μαύρο χρήμα που βρίσκεται στις θυρίδες, αν και αργότερα ξεκαθάρισε στον Real ότι δεν θα ανοίξουν θυρίδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v