Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κόντρα Κουρουμπλή με Βορίδη και Γεωργιάδη

Τι απαντούν με ανακοίνωσή τους ο τέως και ο πρώην υπουργός Υγείας στην καταγγελία του Π. Κουρουμπλή για σκάνδαλο στο υπουργείο.

Κόντρα Κουρουμπλή με Βορίδη και Γεωργιάδη

Φωτιά έχει ανάψει η καταγγελία του υπουργού Υγείας για τα περί σύμβασης των προκατόχων του με γερμανική εταιρεία συμβούλων, όπως μεταδίδει το iatronet.gr.

Ο Παναγιώτης Κουρουμπλής έκανε λόγο για σκάνδαλο στο υπουργείο, σημειώνοντας ότι η εν λόγω εταιρεία έλαβε αμοιβή 10 εκατομμυρίων ευρώ για υπηρεσίες που δεν παρείχε.

Η αναφορά Κουρουμπλή προκάλεσε την αντίδραση του τέως υπουργού Μάκη Βορίδη και του πρώην υπουργού Άδωνι Γεωργιάδη.

Με κοινή ανακοίνωση που εξέδωσαν την Τρίτη, οι κ.κ. Βορίδης και Γεωργιάδης αναφέρουν ότι η μόνη σύμβαση που υπάρχει είναι με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ).

Στην ανακοίνωση αναφέρουν τα εξής:

"Σε 'σκάνδαλα' στο υπουργείο Υγείας αναφέρθηκε ο κ. Κουρουμπλής κατά το διάστημα της υπουργίας μας, αναφερόμενος σε γερμανική εταιρία που έλαβε 10 εκατομμύρια ευρώ για υπηρεσίες που δεν παρείχε.

Σύμβαση

Επειδή τέτοια σύμβαση δεν υπάρχει.

Επειδή υπάρχει όμως σύμβαση του υπουργείου Υγείας με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, δηλαδή τον υγειονομικό οργανισμό του ΟΗΕ.

Δηλαδή, τον παγκοσμίως σοβαρότερο και πλέον έγκριτο υγειονομικό οργανισμό για παροχή τεχνικής βοήθειας ύψους 10 εκατομμυρίων ευρώ, εκ των οποίων έχουν καταβληθεί περίπου 2 εκατομμύρια φυσικά για έργο που έχει παραδοθεί.
Χρηματοδοτείται δε από χρήματα του ΕΣΠΑ που μπορούν να διατεθούν μόνο για λήψη τεχνικής βοήθειας.

Η δε Βουλή είναι ενήμερη για τη σύμβαση αυτή που υπεγράφη επί υπουργίας.

Λάσπη

Επειδή η λάσπη στον ανεμιστήρα από εμάς δεν γίνεται ανεκτή.

Επειδή πολιτική κριτική δεχόμαστε όσο άδικη και στρεβλή και αν είναι, αλλά για την τιμή και την υπόληψή μας δεν δεχόμαστε μύγα στο σπαθί μας.

Ο υπουργός Υγείας κ. Κουρουμπλής ας εξηγήσει γιατί δέχτηκε να επιστρέψουν ποσά για την αποπληρωμή προμηθειών των νοσοκομείων στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και ας αφήσει τα δήθεν σκάνδαλα.

Αν όμως εμμένει και δεν του αρέσει η συγκεκριμένη σύμβαση, ας την καταγγείλει. Άλλως επιτέλους ας παύσει να λασπολογεί".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v