Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βuffett: Ισως να μην είναι τόσο κακό ένα Grexit

Οι Γερμανοί δεν θα χρηματοδοτούν για πάντα τους Έλληνες, ανέφερε σε συνέντευξη του στο CNBC ο Warren Buffett. Το ευρώ δεν μπορεί να επιβιώσει με ανθρώπους που πηγαίνουν σε δραματικά διαφορετικές κατευθύνσεις, πρόσθεσε.

Βuffett: Ισως να μην είναι τόσο κακό ένα Grexit

Ο γνωστός επενδυτής Warren Buffett υποστήριξε πως δεν έχει ιδέα αν η Ελλάδα θα φύγει τελικά από το ευρώ, αλλά τόνισε πως ίσως να μην είναι και τόσο κακό αν συμβεί.

«Έχω σκεφτεί ότι το ευρώ έχει διαρθρωτικά προβλήματα από την στιγμή που συγκροτήθηκε, κάτι που δεν σημαίνει αναγκαστικά πως θα διαλυθεί» ανέφερε σε συνέντευξη του στο CNBC την Τρίτη.

«Οι Γερμανοί δεν θα χρηματοδοτούν για πάντα τους Έλληνες» είπε ο κ. Buffett. «Το ευρώ δεν είναι νεκρό και μπορεί να μην πεθάνει ποτέ» πρόσθεσε. «Αλλά δεν μπορεί να επιβιώσει με ανθρώπους που πηγαίνουν σε δραματικά διαφορετικές κατευθύνσεις» δήλωσε στην δημοσιογράφο Becky Quick.

Η συζήτηση για την Ελλάδα ξεκίνησε όταν η κ. Quick ρώτησε την Buffett σχετικά με δηλώσεις του αντιπροέδρου της Berkshire, Charle Munger, ο οποίος την περασμένη εβδομάδα είχε υποστηρίξει πως δεν μπορείς «να γίνεις πλούσιος ψηφίζοντας». «Η ελληνική λύση είναι ηλίθια. Για να ευημερήσουμε πρέπει να εργαστούμε» είχε πει χαρακτηριστικά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v