Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Γλέζος: Εξωπραγματικές οι απόψεις του Σόιμπλε για τις επανορθώσεις

Αν όλα είναι λυμένα και τακτοποιημένα, ας κοπιάσει η Γερμανία στο τραπέζι, να βάλει την υπογραφή της σε μια Συνθήκη Ειρήνης ανάμεσα στις χώρες μας, υπογραμμίζει ο Μ. Γλέζος.

Γλέζος: Εξωπραγματικές οι απόψεις του Σόιμπλε για τις επανορθώσεις

Απάντηση στον γερμανό υπουργό οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε για τις γερμανικές πολεμικές επανορθώσεις δίνει ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μανώλης Γλέζος. 

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο κ. Γλέζος: 

«Εντελώς εξωπραγματικές είναι οι απόψεις του ίδιου του Σόιμπλε. Αντί να αοριστολογεί, ας μας πει σε ποια διεθνή δικαστήρια και πότε συζητήθηκαν τα θέματα αυτά. Γνωρίζει πολύ καλά ότι το μόνο διεθνές δικαστήριο που αναμείχθηκε ποτέ ήταν αυτό της Χάγης, το οποίο αποφάνθηκε ότι είναι αναρμόδιο να δικάσει, επειδή η υπόθεση είναι καθαρά πολιτική και πρέπει να λυθεί μεταξύ των δύο λαών και των κυβερνήσεών τους.

Αυτό λέμε κι εμείς καιρό τώρα. Και, επιτέλους, αν όλα είναι λυμένα και τακτοποιημένα, ας κοπιάσει η Γερμανία στο τραπέζι, να βάλει την υπογραφή της σε μια Συνθήκη Ειρήνης ανάμεσα στις χώρες μας. Φτάνουν πια υπεκφυγές και η λασπολογία σε βάρος της Ελλάδας και του λαού μας.

Και κάτι τελευταίο. Τις επόμενες μέρες πραγματοποιώ μια μεγάλη περιοδεία στη Γερμανία, και καλώ τον Σόιμπλε, σε κάποια από τις πόλεις όπου θα μιλήσω, να έρθει να με αντικρούσει ενώπιον του γερμανικού λαού».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v